Broj korisnika pomoći u kući sa 47 povećan na 64

Piše: evz / VLM

Objavljeno: 01.03.2011. 17:42

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: crveni-kriz-ivanec.hr

LEPOGLAVA/IVANEC – U skladu s rastom krize, sve veći broj građana od Crvenog križa traži pomoć. U samo godinu dana broj korisnika programa pomoći u kući, čiji rad na ivanečkom području koordinira županijski Crveni križ, sa 47 povećan je na 64 korisnika.

Materijalna i psihosocijalna pomoć osigurana je za 166 obitelji sa 358 članova. Uza sve to, aktivisti i djelatnici Crvenoga križa siromašnima su podijelili gotovo pola tone prehrambenih artikala i potrepština za osobnu higijenu.

To je, među ostalim, na godišnjoj sjednici skupštine ivanečkoga Crvenoga križa, održanoj u lepoglavskom Domu kulture, naglasila ravnateljica Jasminka Ruhek u osvrtu na rad društva u lanjskoj godini. Dodala je tomu i podatak da se dobrovoljni davatelji ivanečkoga kraja po broju darovanih krvnih doza svrstavaju među najaktivnije u Hrvatskoj. Posebno je pohvalila mladež, koja na terenu neprestano prikuplja humanitarnu pomoć, uključuje se u zdravstveno-preventivne aktivnosti, a postiže i odlične rezultate na natjecanjima u pružanju prve pomoći.

Čast je biti dijelom humanitarne „obitelji“ u kakvu je prerastao ivanečki Crveni križ – istaknula je ravnateljica županijskog Crvenog križa Nada Liber te zahvalila domaćinima što i unatoč pomanjkanju skladišnog prostora i drugih uvjeta neophodnih za humanitarni rad uspijevaju osigurati kvalitetnu pomoć osobama u socijalno-zaštitnoj potrebi.

Sudionicima skupa obratili su se i Franjo Vrabelj, predsjednik Crvenog križa Lepoglave, predsjednik ivanečkog Gradskog vijeća Čedomir Bračko i lepoglavski dogradonačelnik Alojz Gredelj.



Komentari