Čakovečki gimnazijalci najbolji na Rafting kupu

Objavljeno: 22.05.2011. 16:59

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: ečakovec.com

U subotu je održan deseti po redu Rafting kup Mura, edukativno natjecateljska i ekološka akcija srednjih škola Međimurske županije, prenosi ečakovec.com

Raftin kup održava se u organizaciji Grada Čakovca, Turističke zajednice Međimurske županije, općina uz rijeku Muru te provedbenog organizatora GP-a Ekom d. o. o. Čakovec. U natjecateljskom dijelu je sudjelovalo sedam srednjih škola iz Međimurja i jedna srednja škola iz Nagykanisze u Mađarskoj, dok su ostale čamce popunile ekipe općina, gradova i drugih zaljubljenika u ljepote krajolika uz Muru.

Ovogodišnji pobjednik je Gimnazija Čakovec, drugo mjesto je pripalo Ekonomskoj i trgovačkoj školi, a treće Gospodarskoj školi Čakovec. Iza njih poredali su se srednjoškolci iz Preloga, Srednja škola Nagykanisza, te čakovečke Graditeljska, Tehnička i Srednja škola.

Cilj cijele akcije je kao i svake godine bio razvoj sportsko – rekreacijskog turizma na rijeci Muri i upoznavanje šire javnosti s njezinim ljepotama, ali i potrebama da se je zaštiti kao park prirode. Plovilo se na dvadeset kilometara dugoj dionici od Podturna do Goričana, a Novakovec, Dekanovec i Domašinec bila su mjesta za odmor i okrijepu, ali i za natjecanja učenika i skupljanje bodova na suhom. Ove godine savršeno vrijeme poslužilo je raftingaše sve do početka posljednje dionice, kada se nebo iznad Mure otvorilo. No, ni kiša na kraju puta nije pokvariti raspoloženje i doživljaj svih onih koji su mokri, ali zadovoljni stigli do cilja.

U Goričanu na posljednjoj stanici, proglašeni su pobjednici kojima su uručene nagrade i priznanja, dok je raftingaški grah bio podijeljen i pojeden ispod mosta, na otvorenom, kako i priliči zaljubljenicima u prirodu.


Tekst i foto: ečakovec.com

Komentari