Šestomjesečni projekt „Rastemo zajedno“

Četrdesetak djece i odraslih na prvom druženju Udruge „Život i radost“, u planu još radionica

Općina Cestica

Objavljeno: 18.07.2016. 08:56

Zadnja izmjena: 18.07.2016. 08:58

Foto: Općina Cestica

Uz potporu Općine Cestica, u organizaciji Udruge „Život i radost“ za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom u utorak, 12. srpnja, započela je realizacija šestomjesečnog projekta „Rastemo zajedno“.

Cilj projekta je međusobno upoznavanje obitelji i volontera, u kojem će se kroz igru, pjesmu, druženje i razne radionice omogućiti lakše uključivanje djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u zajednicu, kaže Irena Jamnik, predsjednica Udruge.

Prvo zajedničko okupljanje održalo se u utorak, 12. srpnja, a prisustvovalo je četrdesetak osoba, među kojima su bila djeca s teškoćama, njihove obitelji i volonteri.

Zahvalu rukovodstvu Udruge na brizi za djecu s teškoćama u razvoju i uključivanju osoba s invaliditetom u društvo uputio je Žarko Rodeš, zamjenik načelnika Općine Cestica, a u dvosatnom druženju svi su provelo ugodno popodne. Realizacijom projekta predviđena su dva tjedna zajednička susreta, a prema sklonosti i potrebama pojedinaca postoji i mogućnost individualnog rada, rekla je predsjednica Udruge.

Udruga „Život i radost“ do kraja godine planira niz aktivnosti. Tako će se tijekom ljetnih mjeseci održati likovna i kreativna radionica, a u programu je sportska i glazbeno-terapeutska radionica te ostale aktivnosti.

Komentari