Činim pravu stvar za sebe i zajednicu – VOLONTIRAM!

Objavljeno: 03.05.2015. 14:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

U tijeku su prijave za akciju Hrvatska volontira 2015., ove godine putem online baze volonterskih aktivnosti koju je VCZ razvio u suradnji s timom volontera studenata Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina Zoranom Antolovićem, Lovrom Predovanom i Marijanom Svržnjak.

Hrvatska Volontira 2015. održat će se od 18. do 23. svibnja 2015., a uključit će veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje.

Planirane volonterske aktivnosti u sklopu manifestacije Hrvatska volontira potrebno je prijaviti/unijeti najkasnije do 06. svibnja 2015. Unesene informacije uvrstiti će se u objedinjeni popis koji će kao takav biti dostupan javnosti na nacionalnoj i lokalnoj razini.

Kampanju će ove godine provesti Volonterski centar Zagreb, Hrvatska mreža volonterskih centara i Mreža mladih Hrvatske u sklopu IPA projekta „Prema punim potencijalima – volontiranje osnažuje ljude i zajednice“.

- Ovogodišnjom manifestacijom želimo podsjetiti sve nas koliko dobroga volontiranje donosi svakom pojedincu, zajednici u kojoj živi, a time i društvu u cjelini. Volonteri jesu pomagači, ali su oni i pokretači i nositelji pozitivnih promjena te graditelji zajednica u kojima se osnažuju pojedinci i ima sve manje „gladnih“ i ranjivih - poručuju iz Volonterskog centra Zagreb.

Projekt "Prema punim potencijalima – Volontiranje osnažuje ljude i zajednice" provodi Mreža mladih Hrvatske u partnerstvu s Volonterskim centrom Zagreb i Sveučilištem u Rijeci. Opći cilj projekta je doprinijeti socijalnoj i ekonomskoj koheziji u zajednicama diljem Hrvatske kroz uključivanje većeg broja volontera i podizanje kvalitete volonterskih programa unutar organizacija mladih i onih koji rade s mladima.

Osim toga, projektom se nastoje osnažiti organizacije mladih za provedbu kvalitetnih volonterskih programa i rada s mladima, podići razinu javne svijesti o važnosti volontiranja te njegovim dobrobitima za pojedince i zajednice te doprinijeti priznavanju kompetencija stečenih volontiranjem.

Organizaciju i provedbu manifestacije podržavaju i donatori projekta su Europska unija koja financira projekt te Ured za udruge Vlade RH i Ministarstvo socijalne politike i mladih.

Komentari