"Čujmo glasove različitih" u lepoglavskom Domu kulture

Objavljeno: 13.03.2015. 11:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Ilustracija

Ove će se subote, 14. ožujka u Lepoglavi, u organizaciji Udruge slijepih Varaždinske županije i uz potporu Grada Lepoglave, održati javno događanje "Čujmo glasove različitih".

Riječ je o događaju kojim se afirmiraju i promoviraju prava osoba s invaliditetom, a koji je organiziran s ciljem prepoznavanja osoba s različitim teškoćama kao ravnopravnih članova zajednice.

Program će se održati u lepoglavskom Domu kulture s početkom u 9.30 sati, a vodit će ga popularni televizijski glumac Darko Janeš.
U programu će uz osobe s invaliditetom sudjelovati i ostali građani te osobe iz javnog života.

- Svi prisutni će na nekoliko trenutaka biti u prilici “ući u cipele“ građana s invaliditetom simulacijom različitih vrsta invaliditeta (sljepoća, gluhoća, kretanje u kolicima…) te tako steći uvid u to s kakvim se sve preprekama i problemima osobe s invaliditetom susreću u svakodnevnom životu - poručuju organizatori, a tom će prigodom koncert održati bend čiji su svi članovi slijepi.

"Čujmo glasove različitih: integriranje organizacija osoba s invaliditetom u civilni dijalog" projekt je kojeg provodi Udruga slijepih Varaždinske županije, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt se provodi u partnerstvu s Gradom Varaždinom, Varaždinskom županijom i Koalicijom za život u zajednici iz Zagreba, a cilj mu je stvaranje Mreže organizacija civilnog društva i udruga osoba s različitim vrstama invaliditeta na području Varaždinske županije te jačanje njihove suradnje s lokalnim i županijskim vlastima.

Komentari