Dani hrvatskog kulinarstva u Varaždinskim Toplicama - mjesto za sve gurmane

Objavljeno: 28.11.2012. 16:08

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

U petak, 30. studenog, počinju deveti Dani hrvatskog kulinarstva u Varaždinskim Toplicama. Uz Državna prvenstva kuhara i slastičara te Kamelija kup, šest dana posvećenih kulinarstvu sastojat će se i od nekoliko popratnih događanja koja će biti otvorena za javnost.

Janjetina za ručak, torta za desert

Već idućeg dana, 01. prosinca, učenici Srednje škole Biograd na Moru pripremit će jela od janjetine koja će se od 11 sati moći i degustirati. Nakon tog, svakom će dobro za desert sjesti – torta. Od 15 sati, u predvorju hotela Minerva bit će  izložene prekrasne svečane torte koje su pripremili natjecatelji Državnog prvenstva slastičara. Za samo 20 kuna svatko može u hotelskom kafiću dobiti kavu i torte koliko želi.

U ponedjeljak i utorak preskočite kuhanje večere
Dani kulinarstva i u ponedjeljak i u utorak donose veselje za gurmane. Oba dana će Podravka, generalni sponzor manifestacije, u večernjim satima organizirati degustacije jela napravljenih od svojih proizvoda. Kao i prošle godine, Podravkini kuhari i promotori pokazat će koliko vaša kuhinja može biti kreativna koristeći njihove vrhunske proizvode.

Zlatna Nimfa donosi raskoš autohtone kuhinje Varaždinske županije

Također, u ponedjeljak nemojte propustiti svečanu večeru Dana hrvatskog kulinarstva. Zlatna Nimfa, večera koje se već tradicionalno održava u topličkom hotelu Minerva, okuplja obiteljska poljoprivredna gospodarstva iz cijele Varaždinske županije, a prava je prilika da se na jedinstven način upozna autohtona kuhinja varaždinskog kraja. Uz to, moći će se degustirati i svečane hladne plate i predjela koje su pripremili neki od najboljih hrvatskih kuhara natječući se na Državnom prvenstvu kuhara.

Cijena večere je 100 kuna, a uključuje predjelo, glavno jelo i desert te degustaciju hladne plate. Ulaznice se od petka mogu kupiti na info pultu Dana hrvatskog kulinarstva, a možete ih i unaprijed rezervirati na broj telefona 099 0890 431.

Više o ovim sadržajima kao i o kulinarskim radionicama, koje su ove godine prvi put namijenjene ne samo profesionalnim već i amaterskim kuharima, možete naći na internet stranici organizatora Dana hrvatskog kulinarstva www.kuhar.hr ili na http://www.facebook.com/DaniHrvatskogKulinarstva.


 

Komentari