Delegacija Varaždinske županije posjetila Bruxelles

Objavljeno: 04.12.2014. 11:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Varaždinska županija

Delegacija Varaždinske županije u kojoj su župan Predrag Štromar, zamjenik župana Alan Košić te direktor Agencije za razvoj Varaždinske županije Nikola Kučiš u Europskom parlamentu susreli su se s europarlamentarcem Jozom Radošem koji ih je upoznao sa svojim radom i aktivnostima koje provodi kao zastupnik.

Nakon sastanka s Radošem, delegacija je prisustvovala svečanom potpisivanju pisma namjere o suradnji Bjelovarsko-bilogorske i Međimurske županije s Uredom hrvatskih regija, a čiji je Varaždinska županija osnivač. Bjelovarsko – bilogorsku županiju predstavljali su župan Damir Bajs i njegov zamjenik Neven Alić, dok je župan Matija Posavec predvodio izaslanstvo Međimurske županije.

- Drago mi je da su i ove dvije županije odlučile jače i intenzivnije surađivati s Uredom hrvatskih regija koji je svojevrsni most između hrvatskih gradova i županija te institucija same Europske unije. Uz Varaždinsku, i Međimurska te Bjelovarsko-bilogorska županija su europski orijentirane, a dobro znamo koliko nam znače sredstva iz europskih fondova - izrazio je zadovoljstvo ovim potpisivanjem župan Štromar.

Boravak u Bruxellesu bio je prilika i za susret s veleposlanikom RH u Kraljevini Belgiji Mariom Nobilom koji je naznačio kako Belgija i Hrvatska imaju otvorene prijateljske odnose te da ima prostora za unapređenje gospodarske suradnje, a za županijsku delegaciju je priređen i prijem kod stalnog predstavnika RH pri EU veleposlanika Mate Škrabala.

Župan Predrag Štromar je prisustvovao i 109. Plenarnom zasjedanju Odbora regija čiji je član.

Komentari