Dječji vrtić Radost proslavio 45. rođendan

Objavljeno: 30.05.2011. 17:13

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: ludbreg.hr

Prigodnom priredbom u kinodvorani POU-a „Dragutin Novak“,  Dječji vrtić Radost proslavio je 45. rođendan.

Nastupili su mališani mlađe, srednje i starije skupine koji su zajedno izveli predstavu Neposlušno mače, a također je predstavljen i projekt Začinsko bilje na kojem su uz pomoć odgojiteljica radili polaznici starije skupine.

Ove godine gost na priredbi bio je Dječji zbor Maleni iz Preloga. Mnogobrojne prisutne goste pozdravila je ravnateljica Dječjeg vrtića Radost Zvjezdana Jadanić, te zamjenik gradonačelnika grada Ludbrega Božidar Hajsok i predsjednik Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Radost, Antun Novota.

Prije 45 godina, među prvima u Varaždinskoj županiji, Ludbreg je dobio dječji vrtić. Te sada već daleke 1966. godine  vrtić je otvorio svoja vrata za 18 mališana o kojima je skrbila odgojiteljica Rozalija Juran.

– Društvo žena iniciralo je otvorenje vrtića, njihovom je zaslugom otvoren – prisjeća se Anica Petrač, čiji je sin Goran bio među prvim polaznicima vrtića, a koja je kasnije 1979. godine postala i prva ravnateljica vrtića. Do tada je radila u ludbreškoj Osnovnoj školi.

– Vrtić je svakako bio dobrodošao, roditelji su imali neku sigurnost, a također i djeca koja su polazila vrtić u školu su dolazila pripremljenija i socijalizacija koju bi stekli u vrtiću prenijela bi se kasnije i u razred.  – objašnjava A. Petrač.

Interes roditelja za smještajem djece u vrtić povećavao se razvojem mjesta Ludbreg i otvaranjem tvornica te sve većeg zapošljavanja.

-  Te, 1979. godine kada sam ja postala ravnateljica, odnosno mi smo to onda nazivali direktoricom,  vrtić je postao samostalna ustanova, dotada je djelovao unutar škole. Također mojim dolaskom krenuli smo i u proširenje, a interes za upis djece u vrtić stalno je rastao. Tijekom godina zaposleni su i brojni djelatnici, a tisuće djece svakodnevno je ispunjavalo prostor vrtića koji je kasnije dobio naziv Radost. Točnije kroz 45 godina, ovaj je vrtić polazilo preko pet tisuća djece. Zahvaljujemo naravno svima onima koji su nam dali povjerenje da sudjelujemo u odgoju njihove djece, usvajanju osnovnih životnih navika, pripremi za školu, a usput smo u ta mala srca utkali dio radosti i znanja. Uvijek svojim radom, kreativnošću te permanentnim stručnim usavršavanjem nastojimo pridonijeti razvoju djeteta. Vodi se također računa da prehrana djece u vrtiću bude pravilna i uravnotežena, izmjenjuje se odmor i igra, sve u svrhu zdravlja djece. – ističe sadašnja ravnateljica vrtića Radost, Zvjezdana Jadanić.

Svake godine iz ovog vrtića u školu kreće šezdesetak djece koja u vrtiću prolaze vrlo opširan i raznolik program pripreme kako bi bili što uspješniji.

Izvor i foto: ludbreg.hr

Komentari