Domske igre: Umirovljenici se sportskim druženjem bore protiv monotonije

galerija-images/domske igre ivanec caritasov dom

Objavljeno: 09.09.2014. 16:14

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Caritasov dom Ivanec

Caritasov dom Ivanec pozvao je još pet domova umirovljenika na danas održane Domske igre.

Kod ribičkog doma u Ivancu tako se šest ekipa natjecalo u nošenju balona u žlici, tandemu, Pictionaryju, pikadu i još nekoliko disciplina, a sve kako bi najbolji osvojio pehar.

Tridesetak je umirovljenika stiglo iz naše i susjednih županija, a sudjelovali su Dom za stare i nemoćne osobe "Sv.Nikola" iz Krapine, Dom za stare i nemoćne osobe Čakovec i Varaždin, Dom za stare i nemoćne osobe "Matija" iz Babinca te Dom za stare i nemoćne osobe "Sv.Ana", također iz Babinca.

Sportsko natjecanje, s naglaskom na druženju, otvorili su ravnatelj Caritasovog doma Tomislav Jalšovec i Čedomir Bračko, zamjenik gradonačelnika grada Ivanca.

- Ovo je prvi takav susret koji smo organizirali, pa ćemo vidjeti hoćemo li narednih godina širiti manifestaciju. Natjecatelji imaju uglavnom 75 godina i više, ali najvažnije je dobro se zabaviti. Domski uvjeti ne mogu zamijeniti obitelj. Domska rutina s vremenom postane monotona pa je ovo način aktivnijeg provođenja vremena - kazao je Jalšovec.

Terapeuti i ekipe navijali su za svoje natjecatelje, a prvo mjesto na kraju je pripalo domu iz Čakovca, drugi su bili umirovljenici iz Krapine, a članovi "Sv.Ane" iz Babinca treći.

Foto: Sandra Županić

{gallery}domske igre ivanec caritasov dom{/gallery}

Komentari