Donji Kraljevec ovaj vikend slavi rođenje Rudolfa Steinera

Objavljeno: 22.02.2011. 11:36

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: rudolfsteineraudio

U Donjem Kraljevcu i ostatku Međimurja ovaj će vikend biti obilježena 150. obljetnica Rudolfa Steinera, začetnika antropozofije, biodinamičke poljoprivrede i waldorfske pedagogije.

Obljetnica rođenja Rudolfa Steinera, koji je rođen u Donjem Kraljevcu, bit će obilježena dolaskom "Steiner Expressa" koji kreće iz Beča, a krajnje mu je odredište Donji Kraljevec.

"Steiner Express" u donjokraljevečki će kolodovor stići u petak oko 16.30 sati. Nešto prije toga u Vijećnici Općine Donji Kraljevec bit će otvorena izložba slika, a za posjetitelje koji stižu vlakom pripremljen je bogat program.

U petak navečer u čakovečkom Centru za kulturu euritmijski ansambl IONA iz Zagreba izvest će predstavu "Hommage Rudolfu Steineru". Riječ je glazbeno-scenskom projektu čiju okosnicu čine poezija i glazba koju je koreografirao sam Rudolf Steiner.

Program se nastavlja u subotu kad će biti održano niz predavanja. Program završava u preloškom Domu kulture gdje će u subotu poslijepodne biti izvedena prva misterijska drama Rudolfa Steinera "Dveri posvećenja" u izvedbi “Mysteriendramen Grupe”iz Beča.

Za one koji ne znaju, Rudolf Steiner je poznati filozof, odgajatelj, pisac, ezoterik i utemeljitelj antropozofije. Steinerova ostavština uključuje oko 270 zabilježenih ciklusa predavanja, na stotine eseja i oko četrdeset knjiga. Vrijedi spomenuti i da je projektirao zgradu drugog Goetheanuma te deset popratnih projekata.

Rodio se 25. veljače 1861. godine u Donjem Kraljevcu, u vrijeme kad je Međimurje još bilo dio Austrijskog carstva. Umro je 30. ožujka 1925. godine u Dornachu u Švicarskoj.



Komentari