Dr. Pavao Brajša predaje na skupu osnovnoškolskih ravnatelja

Piše: eVz/azoo.hr

Objavljeno: 24.02.2012. 09:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Ilustracija

U Vodicama će se od 27. do 29. veljače godine održati državni stručni skup za ravnatelje osnovnih škola Republike Hrvatske na kojem će sudjelovati više od 630 osnovnoškolskih ravnatelja,  a među predavačima je i dr.sc. Pavao Brajša, umirovljeni varaždinski psihijatar.

Dolazak na stručni skup, koji će se baviti kvalitetom i unapređivanjem kvalitete rada škola, najavio je ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović i pomoćnica ministra Ankica Nježić.

Nakon uvodnog dijela, u kojem će se ravnateljima obratiti u ime organizatora Vinko Filipović, ravnatelj Agencije za odgoj i obrazovanje, slijede stručna predavanja istaknutih sveučilišnih profesora, djelatnika Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, CAR-neta i Agencije za odgoj i obrazovanje.

Prvoga dana skupa predavanje o integriranju u europski prostor obrazovanja kroz unapređivanje kvalitete održat će prof. dr. sc. Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci.

O novim pristupima praćenja i unapređivanja nastave izlagat će dr. sc. Petar Bezinović s Instituta za društvena istraživanja. Kvaliteta u školi i komunikacija u kvalitetnoj školi teme su predavanja prof. dr. sc. Vladimira Jurića i prim. dr. sc. Pavla Brajše.

Drugog dana održavanja skupa  Darko Tot, pomoćnik ravnatelja AZOO-a održat će izlaganje na temu kako se pravilnim odnosom prema ranjivim skupina učenika može poboljšati kvaliteta škole.

Vanjsko vrednovanje u funkciji unapređivanja kvalitete rada u školi predstavit će djelatnici Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, a propise u sustavu osnovnog obrazovanja i njihovu primjenu tumačit će Olivera Marinković.

Izvor: azoo.hr

Komentari