Druga javna akcija o volontiranju u Međimurskoj županiji

Objavljeno: 28.12.2011. 10:11

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:12

Foto: Udruga ZORA

Prošlog petka volonteri udruge Zora i provoditelji inicijative "Dobro biram- volontiram" održali su drugu javnu akciju kojom su informirali mlade o volonterstvu i pozivali ih da se prijave za neku od budućih organiziranih volonterskih akcija u sklopu Inicijative.

Druga javna akcija održana je na Sajmu dobrote Gimnazije Čakovec, škole koja je poznata po svom humanitarnom radu.

Odjeveni u crvene majice s logotipom inicijative "Dobro biram- volontiram", 11 volontera  podijelilo je tristotinjak bedževa i jednako toliko džepnih kalendara te letaka koji su ujedno i prijavnice za tri organizirane volonterske akcije koje su planirane za siječanj i veljaču.

Prikupljeno je 55 prijavnica, a odaziv i volja mladih za volontiranjem ugodno je iznenadila Zorine volontere.

U sklopu akcije skupljeno je i 107 kuna dobrovoljnih priloga koji su bili predani predsjednici učeničkog vijeća Gimnazije Čakovec.

Tradicionalnom 12. po redu Sajmu dobrote Inicijativa je već ranije donirala 5 majica s logotipom i sto bedževa, prethodno napravljenih na radionicama, za božićnu tombolu.

Cilj inicijative je podizanje svijesti javnosti o vrijednostima volonterskog rada kroz javnu kampanju i informiranje mladih o mogućnostima da se kroz volontiranje razviju ili poboljšaju osobne, društvene i profesionalne vještine.

Mlade u Međimurskoj županiji se educira o volonterskom radu, pravima i obavezama volontera i organizatora volontiranja, i nudi im se mogućnost da praktično iskuse volonterski rad kroz tri organizirane volonterske akcije.

Do sada se stotinjak mladih iz Međimurske županije prijavilo za neku od tri volonterskih akcija. Akcije volontiranja biti će organizirane u Azilu udruge za zaštitu životinja "Prijatelji", Caritasovom dječjem domu i Odjelu pedijatrije Županijske bolnice Čakovec.

Prijavljeni mladi između 15 i 30 godina dobiti će potpuniju informaciju o volontiranju kroz radionicu "Menadžment volontera", te nakon toga praktično iskusiti volontiranje na jednoj od volonterskih akcija.

Želimo mladima pružiti šansu da kroz ovu inicijativu upoznaju i razviju svoje sposobnosti, izglede za zapošljavanje, komunikacijske vještine i razbiju predrasude te da, u skladu sa pozitivnim novogodišnjim odlukama, pomognu onima kojima je to najpotrebnije.

Inicijativa je financirana iz Europskog programa "Mladi na dijelu".

Komentari