Druženje predstavnika vjerskih zajednica

Objavljeno: 12.01.2011. 08:46

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Varaždinska županija

U Županijskoj je palači održan prijem za predstavnike nacionalnih manjina i vjerskih zajednica s područja Varaždinske županije. Riječ je o tradicionalnom prijemu koji se organizira svake godine, a na njemu se obično razmjenjuju čestitke i dobre želje za novu godinu, ali se i ukazuje na trenutne probleme u društvu.

Tom su prilikom predstavnici vjerskih zajednica izrazili zahvalnost na dosadašnjoj suradnji sa Županijom te istaknuli želju za nastavkom dobre suradnje. Razgovaralo se i o planovima te pitanjima bitnima za pojedine nacionalne manjine, odnosno vjerske zajednice te općenito o zajedničkoj brizi za društvo u cjelini.

Prijemu su osim župana Predraga Štromara prisustvovali predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić, zamjenica župana Blanka Glavica-Ječmenica, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Ruža Jelovac te predstavnici Vijeća slovenske nacionalne manjine, Vijeća srpske nacionalne manjine, predstavnici albanske i bošnjačke nacionalne manjine, biskup Josip Mrzljak, pater Mirko Kemivež iz kapucinskog samostana, gvardijan Vladimir Mustač iz franjevačkog samostana i sestra Elvira Krišto iz uršulinskog samostana.

Komentari