koncesija za odlaganje otpada

Državna komisija obustavila postupak - Grad nije postupio diskriminatorno

Objavljeno: 17.06.2016. 12:29

Zadnja izmjena: 17.06.2016. 14:18

Foto: Arhiva

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) obustavila je postupak koji se vodio za koncesiju odlaganja baliranog komunalnog otpada. DKOM je jučer, 16.lipnja na svojim internetskim stranicama objavio  Zaključak kojim se obustavlja postupak pokrenut po žalbi žalitelja Babić d.o.o. i T&H INVEST d.o.o. (ranije T7 VIS d.o.o.).

- S obzirom da na postupak dodjele koncesije kao niti na Odluku o odabiru koncesionara više ne postoji mogućnost ulaganja pravnih lijekova, proizlazi da zakonitost provedenog postupka koncesije nije dovedena, a niti se više ne može dovoditi u pitanje - stoji u priopćenju gradonačelnika Habuša, koji napominje da su u svim fazama postupka dodjele koncesije uložene žalbe te da su sve žalbe odbijene, pa time svi navodi o nezakonitosti dodjele koncesije postaju bespredmetni.

Nadalje obrazlaže kako je odlukama nadležnih tijela potvrđena zakonitost postupka te je svako osporavanje zakonitosti postupka koncesije pa tako i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Ministarstva zaštite okoliša i prirode, određenih medija kao i pojedinih gradskih vijećnika u cijelosti neosnovano.

Ovim putem, gradonačelnik ponovno poziva sve aktualne političare i medije da, u cilju dobrobiti građana Grada Varaždina, poduzimaju radnje koje su usmjerene na rješavanje problema baliranog otpada, ali i svih drugih aktivnosti koje pridonose boljitku građana. 

Komentari