Dugo očekivani Centar za mlade u petak otvara svoja vrata

Objavljeno: 04.12.2014. 11:20

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Andrej Švoger

Izvor: Volonteri su doveli prostor u upotrebljivo stanje

Dugo očekivani Centar za mlade, u Domu željezničara u Varaždinu, svoja vrata otvara u petak, 5. prosinca. Udruge mladih koje djeluju u centru pripremaju bogat program za sam kraj godine, te će svaki mjesec najaviti događanja za onaj idući. 

Iako prostor nije temeljito renoviran, volonteri su ga doveli u upotrebljivo stanje, kako bi se moglo krenuti sa prvim programima, a udruge su pripremile bogate i raznovrsne programe.

Samo otvorenje 5. prosinca će započeti konferencijom za medije u 18 sati, gdje će se predstaviti detaljan program za prosinac, web stranica centra i sve ostale informacije oko rada CZM-a.

Nakon press konferencije prostor će biti otvoren za cjeloukupnu javnost od 18:30 sati, Šalter kolektiv zauzima mix pult te zagrijava atmosferu za fire show koji će biti uvertira u nesvakidašnju izložbu keramike mladih autorica iz Hrvatske i Slovenije, Simone Flegar iz Sračinca i Tamare Bregar iz Ljubljane, te prigodnu modnu reviju Ere slobodnih ruku. Za dobru atmosferu Dj-i Šalter kolektiva će se brinuti do 23 sata, do kada svi zainteresirani mogu razgledati CZM.

Već u prosincu CZM ugošćuje zanimljive goste i programe tako da će za ljubitelje putovanja i književnosti predavanje održati mladi putopisac i istraživački novinar Krešimir Kovač dok će za one željne adrenalina tu biti grupa urbanih istraživača Croatian Infilatraton, ekipe ljubitelja adrenalina koji noću odlaze u istraživanje starih dvoraca, tvornica i napuštenih objekata uz mnoštvo popratnih fotografija i materijala.

Oni željni zabave moći će se okušati na Retro game tournamentu, prisjetiti se starih igrica poput Super Maria i Street fightera te sudjelovati u turniru a oni najbolji osvojiti i vrijedne poklone, a navedene programe organizira Udruga mladi V.U.K. Za ozbiljnije teme tu su volonteri Crvenog križa koji pripremaju ciklus predavanja za mlade, a prva tema je nasilje u mladenačkim vezama.

Udruga VUDU svakog četvrtka priprema radionice digitalne fotografije a svi zainteresirani trebaju samo dvije stvari – fotoparat i dobru volju!

Za mlade mame, ali i one starije, Era slobodnih ruku u suradnji sa Vilom Sunčicom organizira kreativnu i zdravu radionicu izrade platnenih pelena. Udruga VURA poziva sve zainteresirane koji se  žele uključiti u rad njihove udruge da dođu na sastanak za nove članove. KUD HŽ-a pak nastavlja sa svojim redovnim aktivnostima prema svojim rasporedima i programima.

Osim najavljenih programa, u centru će se moći saznati informacije o lokalnom i međunarodnom volontiranju, zahvaljujući suradnji između CZM-a i Volonterskog centra Zagreb, a svoju podršku dala je i Mreža mladih Hrvatske čije materijale ćete također moći pronaći u CZM-u. Centar će biti otvoren sukladno programima, a svi mladi koji žele nešto organizirati u prostoru, moći će se javiti putem društvenih mreža i web stranice CZM-a koja će se pokrenuti paralelno sa Centrom. Udruge će potom na kratku pauzu između blagdana, te kreću sa novim programima već u siječnju.

Komentari