ŽUPAN POTPISAO UGOVOR

Dva milijuna kuna iz Ministarstva za tri škole u Varaždinskoj županiji

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 31.10.2017. 16:57

Zadnja izmjena: 31.10.2017. 17:49

U Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije danas je Varaždinskoj županiji dodijeljeno novih dva milijuna kuna. Ugovor je u ime Varaždinske županije kao osnivača osnovnih i srednjih škola potpisao župan Radimir Čačić zajedno s ministricom regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijelom Žalac.

Ugovori su potpisani za sufinanciranje projekata prema programu podrške poboljšanja materijalnih uvjeta u OŠ Tužno – područna škola Črešnjevo, OŠ Novi Marof i Srednjoj školi Ivanec.

Najviše sredstava, 1.400.000 kuna, odobreno je za Područnu školu Črešnjevo, za Srednju školu Ivanec stiže 400.000 kuna, a za OŠ Novi Marof 200.000 kuna. Zahvaljujući tome, u starom dijelu OŠ Novi Marof bit će, primjerice, uređene sanitarije, a u Srednjoj školi Ivanec će uređena stolarija, no ta će škola urediti i učionicu budućnosti.

- Ovaj ugovor vrijedan dva milijuna kuna bitno će nam pomoći u završetku projekata. U pripremi su i novi projekti za energetsku obnovu još osam škola, i to za Drugu gimnaziju, Srednju školu Ivanec, OŠ Martijanec, Područnu školu Cvetlin - pri OŠ Višnjica, OŠ Varaždinske Toplice i OŠ Novi Marof, OŠ Donja Voća i Područnu školu Lovrečan - pri OŠ Cestica, te još nekoliko manjih projekata - istaknuo je župan Čačić, koji se osvrnuo na (ne)suradnju s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak te napomenuo te da će se projekti vezani uz obrazovanje u Varaždinskoj županiji provesti kroz programe Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU ako će i dalje biti opstrukcija unatoč svim naporima Županije da se nađe zajedničko rješenje.

 

Komentari