„Peti dani dobravskog ljuka i ekološke proizvodnje“

Objavljeno: 30.08.2011. 12:03

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: eCakovec.com

Tridesetak proizvođača zdrave hrane i drugih proizvoda iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske predstavilo se na turističkoj i kulinarskoj manifestaciji „Peti dani dobravskog ljuka i ekološke proizvodnje“ u Donjoj Dubravi.

Posjetitelji su mogli degustirati jela od ekološki uzgojenih proizvoda, koje su pripremile dobravske žene. Načelnik Općine Donja Dubrava Marijan Varga i predsjednik Skupštine Međimurske županije Petar Novački, prilikom otvorenja manifestacije izrazili su ponos i zahvalu što se ljudi okreću zdravoj prehrani, ne zaboravljajući ulogu luka u tradicijskoj kuhinji i napore „Dobravčana“ koji luk žele zadržati svojim izvornim proizvodom.

Na otvaranju su nastupili članovi Puhačkog orkestra iz Vrbovca i članice pjevačkog zbora tamošnje umirovljeničke podružnice, a u sklopu manifestacije održana je tradicionalna Javna tribina, odnosno predavanje o luku i ekološkoj proizvodnji te o značaju ekološke proizvodnje i njene zastupljenosti u ukupnoj proizvodnji  hrane.

Manifestacija se održala u dvorištu Doma kulture Zalan, u organizaciji Općine Donja Dubrava i Društva za biološko-dinamičko gospodarenje, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Komentari