Edukacija Roma o borbi protiv nasilja nad ženama

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 24.11.2011. 11:08

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

U Informativnim centru policije koji djeluje u Obiteljskom centru za Rome u Kuršancu, u petak 25. studenog od 9 do 10 sati u suradnji s Centrom za socijalnu skrb Čakovec i Obiteljskim centrom Varaždin, bit će obilježen Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Kako doznajemo iz PU međimurske, program u Obiteljskom centru za Rome obuhvaća predavanja-radionice za posjetitelje na temu nasilja u obitelji.

Tijekom predavanja raspravljat će se i pokušati naći odgovor na pitanja što je nasilje u obitelji,  tko može biti počinitelj, kako nasilje utiče na djecu i druga.

U sklopu preventivnih aktivnosti pod geslom „Živim život bez nasilja“, sudionicima predavanja dijelit će se informativni materijali u cilju prevencije nasilja u obitelji.

Pripremljene su brošure, leci i bedževi sa savjetima što poduzeti te kako i od koga tražiti pomoć u slučaju nasilja u obitelji.

Djelatnici Centra za socijalnu skrb Čakovec i Obiteljskog centra Varaždin, posjetiteljicama će povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, simbolično uručiti sadnice cvijeta „maćuhice“.

Komentari