Eko udruga Franjo Koščec u projektu "Partnerstvo za okoliš – zeleni telefon"

Objavljeno: 07.03.2015. 19:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Eko udruga Franjo Koščec jedna je od projektnih partnera na projektu "Partnerstvo za okoliš: Razvoj kapaciteta u zaštiti okoliša javnog i civilnog sektora u Hrvatskoj kroz primjenu servisa Zelenog telefona” koji je započeo s početkom 2015. godine.

Planirano trajanje projekta je 24 mjeseca, odnosno do 1. siječnja 2017. godine, a  budžet mu je više od 225 tisuća eura. Projekt je suninanciran od strane Europske unije u iznosu od 90 posto, u okviru Grant sheme Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje transparentnosti i dobrog upravljanja javne uprave u Hrvatskoj u okviru provedbe I komponente IPA 2011 (Nacionalni program za Hrvatsku u okviru programa IPA – komponenta “Pomoć u tranziciji i izgradnja institucija” za 2011) i Ured za udruge Vlade RH.

Opći cilj projekta je izgradnja snažnog partnerstva i učinkovite dugoročne suradnje između građana, tijela lokalne i državne vlasti i organizacija civilnog društva uključenih u zaštitu okoliša i prirode

Specifični ciljevi su izgraditi projektne partnere za aktivno sudjelovanje u rješavanju problema zaštite okoliša, poticati transparentnost tijela lokalne i državne vlasti i suradnju sa njima, educirati građane o know-how i mogućnostima za aktivno sudjelovanje u zaštiti okoliša i prirode, doprinijeti rješavanju specifičnih lokalnih problema vezanih za zaštitu okoliša i prirode te poticati suradnju javnog i državnog sektora

Osim varaždinske Eko udruge Franjo Koščec, projektni partneri su Eko Pan – Karlovac, Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce – Split, Udruga Žmergo Opatija, Ekološka udruga “Krka” Knin, Eko udruga Franjo Koščec, Zaštitarsko – ekološka organizacija Nobilis.

Suradnici na projektu su Eko Zadar, Zeleni Osijek i Zelena Istra, dok će se provoditi na području Republike Hrvatske s naglaskom na Karlovačku, Splitsko-dalmatinsku, Dubrovačko-neretvansku, Šibensko-kninsku, Međimursku, Varaždinsku, Ličko-senjsku, Primorsko-goransku, Koprivničko-križevačku i Krapinsko-zagorsku  županiju.

Komentari