Elektrostrojarska Š.: Pet učenika izborilo državna natjecanja

Objavljeno: 02.03.2011. 07:53

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Elektrostrojarska škola

Prošlog tjedna u Elekstrostrojarskoj školi ponovno je bilo mnogo novosti u području natjecanja, naravno i novih prvih mjesta.

U Varaždinu je održano među županijsko natjecanje učenika koji se školuju za zanimanje elektromehaničara. Sudjelovali su učenici iz Srednje škole Krapina, Srednje škole Konjšćina i Elektrostrojarske škole Varaždin. Postignuti su sljedeći rezultati: 1. mjesto – Miko Hrvoje 91 bod, Elektrostrojarska škola Varaždin, 2. mjesto – Mikulec Nikola 61 bod, Srednja škola Konjšćina, 3. mjesto – Haldek Marko 48 bodova, Srednja škola Krapina.

Hrvoje Miko (mentor prof. Marija Škvarić) plasirao se na državno natjecanje elektromehaničara koje će se održati u Labinu.

U Srednjoj školi Krapina 22.veljače 2011. g. održano je međužupanijsko natjecanje učenika koji se školuju za zanimanje elektroinstalatera. Učenici Hrženjak Denis i Horvat Siniša osvojili su prvo i drugo mjesto i time stekli pravo da sudjeluju na državnom natjecanju koje će se održati u Zadru. Mentor je bio prof. Dražen Lukaček.

Na međužupanijskom natjecanju iz područja osnove elektrotehnike i mjerenja 25.02. u Čakovcu učenik Ivan Korotaj osvojio je prvo mjesto, a učenik Ivica Martinčević 4 mjesto. Ivan Korotaj stekao je pravo da sudjeluje na državnom natjecanju koje će se održati Zagrebu. Mentor je bio prof. Zlatko Ivek.

Na međužupanijskom natjecanju održanom u Elektrostrojarskoj školi učenik Perica Škvorc osvojio je prvo mjesto, a mentor je bio Miljenko Tomašek

Na županijskim takmičenjima prva mjesta osvojili su Nikola Vrbanić, Filip Sakač, Matija Horvat. Vrbanić je uz mentore Martinu Horvat i Miroslava Smuđa bio prvi iz matematike te steka pravo sudjelovanje na državnom natjecanju. Filip Sakač je bio najbolji u znanju njemačkog jezika, a za to je najzaslužnija mentroica Sanja Đolonga. Matija Horvat bio je najbolji iz povijesti, dok mu je mentor Matija Škerbić.

Komentari