projekt Gradskog društva Crvenog križa

EU projektom 'Zaželi' omogućit će se pomoć potrebitima - saznajte tko može biti korisnik i kako se prijaviti

Objavljeno: 26.02.2018. 17:29

Zadnja izmjena: 26.02.2018. 17:34

U Gradskoj vijećnici održan je sastanak na kojem su predstavnice Gradskog društva Crvenog križa s gradonačelnikom Ivanom Čehokom i zamjenicom Sandrom Malenica razgovarali o početku projekta  „Zaželi“. Kako je objašnjeno, kroz projekt će biti zaposleno 14 osoba koje će tijekom slijedeće dvije godine pomagati  socijalno ugroženim i starijim osobama.

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin započelo je provedbu projekta „Nauči i pruži potporu u lokalnoj zajednici“ u okviru poziva „Zaželi-program zapošljavanja žena“, financiran iz Europskog socijalnog fonda, a partneri na projektu su Grad Varaždin i općine Jalžabet, Trnovec Bartolovečki i Vidovec te HZZ Varaždin i Centar za socijalnu skrb Varaždin.

Cilj aktivnosti je omogućiti nezaposlenima ženama da dvije godine rade, steknu radno iskustvo i plaću za svoj rad, ali i da kroz svoj rad pomognu lokalnoj zajednici i pruže prijeko potrebnu potporu starijim i nemoćnim osobama iz njihove neposredne blizine.

Tko može biti korisnik i kako se prijaviti?

U ovoj fazi projekta u suradnji s Centrom za socijalnu skrb i partnerima izrađuje se popis krajnjih korisnika, odnosno popis osoba koje žele primiti pomoć, a krajnji korisnici su socijalno ugrožene osobe, osobe u starijoj životnoj dobi i druge osobe koje se ne mogu samostalno brinuti o sebi s područja grada Varaždina i spomenutih općina.

Pomoć u sklopu ovog projekta pružati će se samo onim osobama kojima takva usluga  nije već drugačije osigurana, a potvrdu da prijavljene osobe odgovaraju uvjetima za krajnje korisnike vršiti će Centar za socijalnu skrb Varaždin.

Prijave za krajnje korisnike su otvorene i svi zainteresirani mogu se prijaviti putem prijavnice koje su u papirnatom obliku dostupne u uredima općina Trnovec Bratolovečki, Jalžabet i Vidovec te u uredu GDCK Varaždin u Vrazovoj ulici 8, od 7 do 15 sati za osobe s područje Grada Varždina.

 

Komentari