forum seniora sdp-a

Evo glavnih zaključaka sa SDP-ove tribine o domovima za stare i nemoćne

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 04.10.2017. 10:25

Zadnja izmjena: 04.10.2017. 10:40

Forum seniora SDP-a Varaždin organizirao je tribinu na kojoj se raspravljalo o aktualnoj problematici u radu domova za stare i nemoćne osobe, a tribinom se želi osvijestiti javnost o problematici osoba starije životne dobi. 

Kako su poručili iz SDP-a, neki od zaključaka koji su doneseni na tribini su da se trebaju pokušati povećati prava u sustavu socijalne skrbi za one koji su doista u potrebi (doplatak za pomoć i njegu, osobna invalidnina..), povećati kvalitetu usluga što se tiče ponude ustanova za starije osobe, educirati stručno osoblje u domovima te poboljšati kvalitetu poslovanja i sistematizacije u domovima.

Općenito, potrebno je u društvu poduzimati mjere usmjerene na podizanje općeg društvenog standarda. Time bi se smanjio pritisak za smještaj u domove, a  smanjile bi se i liste čekanja na smještaj u dom - piše u SDP-ovu priopćenju u kojem dodaju kako se također treba preispitati cijena smještaja u domove i voditi briga o objektivnim platežnim mogućnostima korisnika ili budućih korisnika.

Inače, tribinu je vodila predsjednica Foruma seniora Nada Zadravec, a svoje su izlaganje okupljenima, među kojima su bilimi predsjednik varaždinskog SDP-a Alen Kišić i predsjednik Foruma mladih i županijski vijećnik Luka Zrinski, iznijeli Milivoj Kolonić, ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe, Barbara Antolić Vupora – osnivateljica Doma Sveta Ana Babinec i članica Savjeta za socijalnu skrb SDP-a Hrvatske, te Siniša Ćesi iz Obiteljskog centra Varaždin.

Komentari