rješavanje državne imovine

FOTO Korotaj s ministrom Marićem razgovarao o Križovljangradu i romskom centru u Vratnu Gornjem

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.10.2018. 13:30

Zadnja izmjena: 29.10.2018. 13:30

U Općinu Cestica danas je na radni sastanak stigao ministar državane imovine Goran Marić koji je s većim brojem s načelnika i gradonačelnika održao radni sastanak, a sastanku se priključio i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar. 

Prema riječima domaćina, načelnika Mirka Korotaja na sastanku je bilo riječi o  pitanjima koja se tiču državne imovine, a koja se brzo moraju riješiti te se već u roku mjesec dana mogu očekivati konkretni rezultati. Kako kaže načelnik Korotaj, vrlo je bitno srediti imovinu jer prilikom prijave na europske projekte, nekretnine moraju biti sređene. Što se tiče Cestice, rješava se park Križovljangrad i romski centar u Vratnju Gornjem.

Ministar Goran Marić za mjesec dana najavio je novi posjet gradu Lepoglavi. 

- Za mjesec dana je novi posjet s više od 10 donesenih odluka i ugovora i onda će se znati konkretno koji su sve konkretno predmeti riješeni. Radi se o nekretninama koje su zapuštene, koje nisu u funkciji i one će aktiviranjem dobiti na vrijednosti. Nešto će biti aktivirano u poduzetničke zone, nešto u stambenu izgradnju, uglavnom sve za dobrobit ljudi koji žive tu - rekao je Marić. 

Na pitanje zašto je do sada država loše gospodarila svojom imovinom, ministar je kratko odgovorio - ''Nije ni postojalo ministarstvo''.

 

Komentari