FOTO Branitelj ispred suda u Varaždinu započeo štrajk glađu: "Ne mičem se dok..."

galerija-images/ivica pintaric

Objavljeno: 20.04.2015. 10:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Nikola Kokotec

Ivica Pintarić, hrvatski branitelj koji je kao 18-godišnjak otišao na ratište započeo je danas ujutro štrajk glađu ispred suda u Varaždinu, a želi upozoriti na konfuznost državnog odvjetništva.

Konkretno Pintarić je upozorio na rad zamjenice Županijske državne odvjetnice Irme Bagarić i zamjenice Općinske državne odvjetnice Božene Šoštar Mastelić.

- Za vrijeme dežurstva u Savskoj, posjetio sam USKOK i upozorio na rad Irme Bagarić i Božene Šoštar Mastelić. Obje bi trebale početi raditi svoj posao jer sam konkrentno upozoravao na malverzacije prilikom dodjele stanova braniteljskim obiteljima na Grabanicama, a uz to nam je prodana i garaža. U tom slučaj konkrentno sam oštećen za 14,000 eura i nije mi preostalo ništa drugo nego da započnem štrajk glađu - rekao je Ivica Pintarić te dodao da Državno odvjetništvo mora raditi svoj posao.

- Prikriva se očiti kriminal i u tom slučaju riječ je o milijunskoj malverzaciji s obzirom da u Varaždinu ima oko 200 stanova koji su dodijeljeni hrvatskim braniteljima. Neki ljudi moraju početi raditi svoj posao, a ne čekati da im radno vrijeme prođe. Ako nisu za to neka odu za tete u vrtiću.  Želim pravdu, a ne da nam se kriminalci smiju u lice i još nam govore da oni zarađuju za naše mirovine - istaknuo je Pintarić, pripadnik 130. brigde. On se za štrajk glađu odlučio bez da je obavijestio svoje najbliže.

- Znam da mogu imati zdravstvene posljedice, no odavde se ne mičem sve dok se cijela situacija ne rasvijetli iako će moji najbliži biti u šoku kad saznaju za moj potez. Ovo je velika prevara i nitko me nema pravo tjerati u privatni progon - objasnio je Pintarić.

{gallery}ivica pintaric{/gallery}

Komentari