krv darovali i političari

FOTO Čačić darovao krv i obišao obnovljene dijelove varaždinske bolnice

Objavljeno: 25.10.2017. 15:43

Zadnja izmjena: 25.10.2017. 15:47

Danas je povodom Dana dobrovoljnih darivatelja krvi u Županijskoj palači priređen tradicionalni prijem za dobrovoljne darivatelje krvi, a krv su na Odjelu za transfuzijsku medicinu darovali i župan Čačić te njegov zamjenik Vugrin.

- Drago mi je da sam se mogao pridružiti akciji darivanja krvi, a to ću činiti i dalje, sve dok će biti moguće – rekao je Čačić.

Napomenuo je i da je Odjel za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin iznad standarda hrvatskih bolnica, u samom hrvatskom vrhu, što je potvrdio i ravnatelj bolnice Nenad Kudelić koji je za dugogodišnji i predani rad u transfuzijskoj medici pohvalio voditeljicu Odjela dr.Gordanu Jaklin.

- Dobrovoljni darivatelji svoju krv daruju besplatno i na taj način se solidariziraju s onima kojima je ova tekućina potrebna. Drago mi je da je Varaždinska županija u samome vrhu  po prikupljenim dozama krvi, a kod toga veliku ulogu ima i Odjel za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin, čiji djelatnici rade profesionalno i nadasve ljubazno – rekao je Vugrin.

Osim što je darovao krv, Čačič je obišao i adaptirane prostore Odjela za otorinolaringologiju, a na licu mjesta je vidio i u kojim će prostorima biti smješteni CT uređaj i magnetska rezonanca.

-  CT vrijedan 5,5 milijuna kuna nabavljamo iz vlastitih sredstava, a budući da bi trebao stići početkom prosinca, obavljamo sve potrebne pripreme. Za magnetsku rezonancu, uređaj vrijedan 9,5 milijuna kuna, Ministarstvo zdravstva je već pokrenulo postupak javne nabave. To su prvorazredni uređaji i sve će biti spremno za njihov prihvat – istaknuo je Čačić.

 

Komentari