runac obećao vratiti titulu

Čehok postavio prvu cvjetnu košaricu i poručio ugostiteljima da bez cvijeća ne možemo postati turistička meka

Objavljeno: 11.05.2018. 12:04

Zadnja izmjena: 11.05.2018. 12:08

Gradonačelnik Ivan Čehok i novi direktor Parkova Alen Runac danas su simbolično postavili prvu cvjetnu koštaricu od njih ukupno 150 kojima će Parkovi ukrasiti gradsku jezgru.

Gradonačelnik je tom prilikom izjavio da je upravo po tim košaricama Varaždin 2003. godine postao simbol uređenog grada, ne samo u Hrvatskoj nego i inozemstvu, a prvi ga je kopirao Zagreb: „Nažalost, ta tradicija se zaustavila, a odgovoni u Parkovima malo se opustili. Vjerujem da će novi direktor to ubrzati“, rekao je Čehok, dodavši da od ugostiteljskih objekata također očekuje da se uključe u cvjetno ukrašavanje grada.

Runac obećao vratiti titulu

„Nisam zadovoljan s time kako se drugi brinu. Terase nemaju nikakvih cvjetnih ograda, zato pozivam sve vlasnike da se potrude, a sadnice danas nisu ni skupe. Ukrasimo naš grad! Varaždin opet mora postati turistička meka, što ne može biti bez cvijeća, a u cijelom svijetu to rade i oni koji imaju svoje prostore u centru grada“, rekao je Čehok. Runac se nadovezao kako će Parkovima biti intencija Varaždinu vratiti titulu najljepše uređenog kontinentalnog grada, pa uskoro, dodao je - kreću i s ukrasnim „patkicama“, kao i projektom vježbališta za osobe starije životne dobi.

Komentari