vrijednost oko 3 milijuna kuna

FOTO Stričak obišao mjesto budućih radova u Malom Bukovcu - kreće uređenje raskrižja i parkinga

Objavljeno: 22.06.2018. 10:01

Zadnja izmjena: 22.06.2018. 10:05

U općini Mali Bukovec uskoro bi trebali početi novi radovi, ovoga puta vezani uz prometnu infrastrukturu, za što je dio sredstava osiguralo Ministarstvo unutarnjih poslova. Sufinancirat će se uređenje raskrižja na glavnoj županijskoj prometnici u Malom Bukovcu za što je osigurano 1,75 milijuna kuna.

Mjesto gdje će uskoro započeti radovi obišao je saborski zastupnik Anđelko Stričak u društvu načelnika Općine Mali Bukovec Darka Markovića i njegovog zamjenika Slađana Mustača. Stričak je tom prilikom istaknuo kako je riječ o novim velikim ulaganjima u općini Mali Bukovec.

– Riječ je o investiciji koja će ukupno iznositi između 2,5 do 3 milijuna kuna, a osim sredstava ŽUC-a i Općine, u financiranje će se uključiti i MUP sredstvima Nacionalnog programa sigurnosti prometa na cestama. Projekat je bitan ne samo zbog sigurnosti prometa, već i zbog uređenja samog mjesta – rekao je Stričak 

Da je potrebna modernizacija raskrižja naglasio je i načelnik Marković, pojasnivši da se radi o vrlo opasnom raskrižju na kojem su se često događale prometne nesreće.

– Širine kolnika manje su od 5 metara, što nije po pravilniku. Raskrižje, desno prema Ludbregu i lijevo prema Koprivnici, nije adekvatno, nepregledno je i u posljednjih 20 godina dogodilo se nekoliko prometnih nesreća, srećom ne s najtežim posljedicama. Ljudi se žale na ovakvo uključenje na glavnu županijsku cestu, a od strane PU varaždinske ovo je mjesto proglašeno opasnim, pa smo ga kandidirali na natječaj Nacionalna sigurnost cestovnog prometa i MUP je odobrio da se raskrižje modernizira. Također, uredit će se i parkiralište za autobuse, a radovi bi mogli početi između 1. i 15. kolovoza – rekao je  Marković

 

 

Komentari