u slovenskom dobrovniku

FOTO Turistička zajednica grada Varaždina u Sloveniji predstavila svoje dosadašnje aktivnosti u sklopu projekta 'Zeleno želimo'

Objavljeno: 13.05.2018. 12:03

Zadnja izmjena: 13.05.2018. 12:04

U slovenskom Dobrovniku održana je konferencija za novinare vezana uz EU projekt 'Povezivanje zelene turističke ponude zaleđa s registriranom prirodnom i kulturnom baštinom', akronima 'Zeleno želimo', među kojima je i Turistička zajednica grada Varaždina, koja je predstavila dosadašnje aktivnosti.

Projekt Zeleno želimo, čija je realizacija započela 1. rujna prošle godine, vrijedan je 836.515 eura, od čega je budžet TZGV-a 120.815 eura, odobren za financiranje u sklopu programa INTERREG Slovenija – Hrvatska.

Turistička zajednica grada Varaždina u sklopu projekta razvija mikroproizvod Gastonomija, koji će povezati tržnicu u staroj gradskoj jezgri Varaždina i samu gradsku jezgru s okolnom lokalnom ponudom gastronomije i doživljaja te običaja na području grada i šire na programskom području.

Prema izvješću TZGV-a, dosad su, u sklopu projekta obišli 15 ponuđača s područja grada Varaždina i Varaždinske županije, koji su iskazali interes za sudjelovanjem u projektu i za prezentacijom svoje ponude u novom prostoru na Gradskoj tržnici. U projekt je ukjlučena gastro ponuda koja se bazira na domaćim proizvodima, ponudi vina, rukotvorinama te sadržajima vezanim uz prirodu i kretanje.

Navedeno će se razvijati pod imenom Kultnatura i bit će primjer održivog turizma, a krenulo se s uređenjem prezentacijskog prostora na tržnici te je kupljena potrebna oprema. Prijavitelj projekta 'Zeleno želimo' je Poljoprivredno šumarski zavod Murska Sobota, a uz TZGV, partneri s hrvatske strane projekta su i Grad Ludbreg te Hrvatska gospodarska komora – županijska komora Varaždin. Pridruženi partneri na projektu su Grad Varaždin i Turistička zajednica grada Ludbrega.

Komentari