IZVRSNI REZULTATI

Foto - U Varaždinskoj županiji prijem za učenike osvajače medalja na međunarodnim natjecanjima

Učenicima Vandi Vrček, Bruni Kosmačinu, Viktoru Pijancu i Emanuelu Tukaču župan je uručio novčanu nagradu sukladno Odluci o nagrađivanju učenika i studenata za posebna postignuća na međunarodnim natjecanjima, a novčano će nagraditi i Roka Farkaša...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.06.2022. 09:57

Zadnja izmjena: 03.06.2022. 10:05

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak danas je zajedno sa pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslavom Huđekom priredio prijem za uspješne učenike koji su sudjelovali na međunarodnim natjecanjima.

Roko Farkaš osvajač je zlatne medalje u utrci na 200 metara na Gimnazijadi, najvećoj i najposjećenijoj svjetskoj multi-sportskoj edukativnoj manifestaciji za učenike 16 do 18 godina ISF. Vanda Vrček iz Prve gimnazije osvojila je srebrnu medalju na Prirodoslovnoj olimpijadi Europske unije održanoj 8. do 14. svibnja 2022. godine u Republici Češkoj. Bruno Kosmačin i Viktor Pijanac osvajači su zlatnih medalja, a Emanuel Tukač srebrne medalje na međunarodnom natjecanju All Star American Computer Science League u kategoriji Intermediate održanom online 28. svibnja 2022. godine.

- Započeli smo obilježavanje 250.obljetnicu osnutka Županijske palače s vama učenicima koji ste izvrsni i ja vam na tome čestitam. Vjerujem da ste upoznati da Varaždinska županija gradi sustav jednakih šansi, baš kao u sportu gdje se znaju propozicije, kriteriji i koja je nagrada. Vjerujem da iz godine u godinu mi taj sustav nadograđujemo i da će do kraja mandata biti 'top topova' -rekao je župan Anđelko Stričak. 

Učenicima Vandi Vrček, Bruni Kosmačinu, Viktoru Pijancu i Emanuelu Tukaču župan je uručio novčanu nagradu sukladno Odluci o nagrađivanju učenika i studenata za posebna postignuća na međunarodnim natjecanjima, a novčano će nagraditi i Roka Farkaša.

Komentari