pogledajte

Foto - Županijska berba u Vinogradima Ludbreškima: Prekrasan dan i druženje

Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša dr. sc. Dragutin Vincek naveo je da se, kao i u svim drugim dijelovima Hrvatske, i u Varaždinskoj županiji proizvodnja vina smanjuje, no zato se povećava njihova kvaliteta...
Objavljeno: 16.09.2023. 15:17

Zadnja izmjena: 16.09.2023. 15:19

Počela je berba grožđa! U vinogradima diljem Varaždinske županije danas su se okupili veseli berači „oboružani“ kantama, škarama i putama, a tako je bilo i u Vinogradima Ludbreškima na imanju obitelji Stručić. Tamo je održana peta po redu Županijska berba, kojom je i ove godine na simboličan način označen početak sezone berbi i kraj mukotrpnog rada u vinogradima.

"Danas je dan za koji smo radili cijelu godinu. Berača ima puno, pridružili su nam se župan Anđelko Stričak i njegovi suradnici, kao i predsjednik Gradskog vijeća Ludbrega Darko Jagić, tako da ćemo sve odraditi u kratkom vremenu", rekao je Tomislav Stručić, vlasnik istoimene vinarije, koji je sa suprugom Sanjom bio domaćin ovogodišnje Županijske berbe. Župan Stričak je istaknuo da se ovim događanjem sve građane želi dodatno potaknuti da vina i sve druge poljoprivredne proizvode nabavljaju od naših domaćih OPG-ova koji imaju doista izvrsne proizvode. 

  • Smanjuje se proizvodnja, raste kvaliteta - Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša dr. sc. Dragutin Vincek naveo je da se, kao i u svim drugim dijelovima Hrvatske, i u Varaždinskoj županiji proizvodnja vina smanjuje, no zato se povećava njihova kvaliteta. 

Komentari