centralna proslava

Generalni konzulat Republike Hrvatske u Zuerichu organizirao proslavu Dana državnosti u Schaffhausenu

Piše: Čitatelj

Objavljeno: 27.06.2016. 15:57

Zadnja izmjena: 28.06.2016. 14:20

Foto: Čitatelj

Na Dan državnosti, hrvatske udruge s područja koje pokriva Generalni konzulat RH u Zuerichu organizirale su po prvi puta centralnu proslavu Dana državnosti za sve kantone pod ingerencijom Konzulata u dreifachhale Breite u Schasffhausenu.

Nakon mise u crkvi Sv. Petra u Schaffhausenu koju su zajednički celebrirali fra. Ivan Prusina  i fra. Mika Stojić, uslijedio je sportski dio programa - na stadionu 1.FC Schaffhausen, na kojemu su „predigru“ odigrali juniori Hrvati protiv svojih kolega iz Švicarske i drugih zemalja, a nakon toga odigrana je i prijateljska utakmica između Reprezentacije hrvatskih klubova u ŠK i domaće momčadi 1.FC Schaffhausen. Domaćini su na teren istrčali u najjačem sastavu i zasluženo pobijedili.

Dolaskom motorista hrvatskih moto klubova Sokolovi iz Lucerna i Jastrebovi iz Zuericha, te iz švicarskih klubova sa hrvatskim barjacima i nacionalnim obilježjima na lokaciju Breite, dan je značajan doprinos proslavi . U 18.00h uslijedio je i svečani dio proslave na kojem su se nakon intoniranja himni nazočnima obratili GK Slobodan Mikac, Predsjednik kantona Schaffhausen Reto Dubach, član Poglavarstva grada Schaffhausena Raphael Rhoner, te fra Mika Stojić.

U kulturno umjetničkom programu koji je slijedio nastupili su: Marina Bukovec i  učenici Hrvatske dopunske škole s pjesmom „Od stoljeća sedmog“,Božana Čavka s prigodnim recitalom, KUD FALA-SH mali i veliki s plesovima i pjesmama iz različitih dijelova Hrvatske. Nastupili su i  Švicarski jodleri, koji su sve prisutne ugodno iznenadili i odali na svoj način počast Hrvatskoj i  proslavi Dana državnosti. Kroz program su vodili Helena Bukovac i Sebastian Babić,  goste je zabavljao „Quattro band“ , sastav  Hrvata iz Švicarske, a na velikom video zidu pratili smo i utakmicu nogometne reprezentacije.

Kroz program su vodili gđa. Helena Bukovac i g. Sebastian Babić, goste je zabavljao „Quattro band“ , sastav Hrvata iz Švicarske, a na velikom video zidu pratili smo i utakmicu nogometne reprezentacije. Za uspješnu organizaciju proslave Dana državnosti najzaslužniji su „Udruga roditelja dopunske hrvatske nastave“ na čelu s Katarinom Kušanić, te HKUD „Matija Gubec“ na čelu s g. Mirkom Kominom.

Komentari