istraživanja i razvoj

Grad, FOI i švicarski inovacijski park potpisuju sporazum o suradnji

Objavljeno: 27.06.2023. 15:04

Zadnja izmjena: 27.06.2023. 15:18

Grad Varaždina, Fakultet organizacije i informatike i švicarski inovacijski park Switzerland Innovation Park Biel/Bienne potpisat će sporazum o suradnji.

Potpisivanje će se održati u četvrtak ovog tjedna, a suradnja će se temeljiti na prijenosu znanja, zajedničkim istraživanjima, edukacijama, mentorstvu, zajedničkim poduzetničkim inicijativama, provođenju zajedničkih EU i nacionalnih projekata, ITU mehanizama i sličnih inicijativa.

- Cilj ove tripartitne suradnje će biti razvijanje vještina i kompetencija u području pametne industrije, poduzetništva, inovacija, kao i primjenu pametnih tehnologija u poduzećima, gradovima, općinama, obrazovnim ustanovama itd., prepoznavanje i poticanje tehnološki inovativnih ideja, razvoj i provedba programa edukacije, razvoj i provedba mentorskih programa, selekcija tehnološki inovativnih ideja, podrška u razvoju tehnološki inovativnih ideja – navode iz Grada Varaždina.

Švicarski inovacijski park SIPBB je neprofitna organizacija koja provodi i podržava primijenjena istraživanja i razvoj usmjeren na pametnu industriju.

Komentari