Grad Lepoglava udrugama dodijelio 300 tisuća kuna

Objavljeno: 17.03.2015. 14:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Lepoglava

Grad Lepoglava je ove godine u proračunu za potpore projektima udruga koje djeluju na području Lepoglave osigurao ukupno 350 tisuća kuna, pa je Grad Lepoglava primjer dobre prakse i u poticanju razvoja civilnog društva na svom području.

- Kontinuirano podržavamo udruge čije su aktivnosti od interesa za Grad i građane Lepoglave. No, ove smo godine cijeli sustav učinili još transparentnijim i u konačnici pravednijim. Raspisali smo natječaj, temeljem kojeg je Povjerenstvo vrednovalo projekte i dodjeljivalo sredstva. I ovom prigodom pokazali smo punu odgovornost pri dodjeli sredstava, ali i veliko razumijevanje za rad udruga koje svojim aktivnostima u širokom dijapazonu značajno obogaćuju kvalitetu života u Lepoglavi – naglasio je gradonačelnik Marijan Škvarić na svečanosti potpisivanja ugovora u lepoglavskom Turističko kulturno – informativnom centru, u subotu, 14. ožujka.

On je tom prigodom, zajedno s predsjednikom Gradskog vijeća Robertom Mačekom i zamjenikom gradonačelnika Hrvojem Kovačom, predstavnicima udruga posebno zahvalio na njihovom radu, ali i na osobnom angažmanu njihovih članova.

- Oni žrtvuju svoje slobodne vrijeme kako bi kroz rad udruga oplemenili život u našoj sredini. Grad ima puno razumijevanje za njihov rad, koji podupire ne samo direktno, dodjelom sredstava, već i na mnoge druge posredne načine – istaknuo je gradonačelnik Škvarić i dodao kako Grad Lepoglava za udruge iz proračuna izdvaja daleko više nego mnogu drugi, veći gradovi.

Ugovor s Gradom Lepoglavom o sufinanciranju potpisan je s udrugama koje su na natječaj prijavile 23 projekta i programa.

- Ove smo godine učinili novi iskorak i u sustavu sufinanciranja udruga, kako bi bili još transparentniji, bolji i pravedniji u dodjeli sredstava za njihov rad i programe koje provode. Nekim udrugama ove godine tako nisu dodijeljena sredstva iz gradskog proračuna, stoga što su na natječaj Grada dostavile nepotpunu dokumentaciju, no većina je udruga dobila više sredstava nego ranijih godina – rekao je zamjenik gradonačelnik Hrvoje Kovač, dok je predsjednik Gradskog vijeća Robert Maček, čestitavši udrugama na dobrom radu, posebno istaknuo njihovu odgovornost u trošenju proračunskih sredstava te njihov doprinos razvoju civilnog društva na području Lepoglave.

Na susretu s predstavnicima udruga gradonačelnik Lepoglave najavio je i skoro usvajanje gradske Strategije razvoja civilnog društva.  

Komentari