'Nezaposlenost više nije problem'

Habuš do 2020. najavio prosječnu plaću od 5.000 kuna: 'Potrudit ćemo se, a vrijeme će pokazati'

Objavljeno: 17.06.2016. 10:38

Zadnja izmjena: 17.06.2016. 10:56

Foto: Sonja Ognjenović

Gradonačelnik Habuš skrenuo je pozornost na sve manju nezaposlenost u gradu Varaždinu, a ona trenutno iznosi 4,5 posto. Iako time grad Varaždin spada među tri grada u Hrvatskoj s pozitivnim imidžem niske nezaposlenosti, problem Varaždina i dalje su niske plaće. Prosječna plaća u Varaždinu trenutno iznosi 3900 kuna.

- U Strategiji razvoja grada Varaždina koju je jednoglasno prihvatilo Vijeće, jedan od postavljenih ciljeva je da do 2020. godine probamo doći do prosječne plaće u iznosu od 5000 kuna. Je li to moguće ili ne, pokazat će vrijeme - objasnio je Habuš. Smatra da sve mjere koje Grad poduzima, uključujući zonu Brezje, poticaje za investitore, Greenfield i Brownfield investicije i sl.mogu rezultirati povećanjem prosječne plaće. 

A sve to, prema njegovim bi riječima trebalo rezultirati poticanjem tržišta rada i konkurentnosti. Tako bi ljudi mogli birati poslove koji su kvalitetniji i gdje su plaće više. Time bi se također potaknulo poslodavce koji daju niske plaće, da potiču i zadržavaju radnike višim iznosom plaća.

 

Komentari