Ispraćeni zimski maturanti u Strojarskoj i prometnoj školi

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 23.02.2012. 16:02

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Ilustracija

U Strojarskoj i prometnoj školi u Varaždinu održan svečani ispraćaj maturanata za zanimanje obrađivač na numerički upravljanim alatnim strojevima.

Radi se o redovnim maturantima čije je školovanje trajalo 3,5 godina pa za razliku od ostalih maturanata, završne svjedodžbe dobivaju u zimskoj roku po čemu su jedinstveni u cijeloj Županiji.

Inače, obrađivači na numerički upravljanim alatnim strojevima rade na CNC strojevima (računalom kontrolirani strojevi) i klasičnim strojevima u proizvodnji strojnih dijelova i uređaja u industrijskim tvrtkama i obrtničkim radionicama, te u pogonima za održavanje i remont strojeva i uređaja.

Uz to, podešavaju i pripremaju CNC strojeve za izvođenje zadanih operacija te rješavaju različite problemske situacije upravljanja strojeva pri čemu koriste mjerne alate, naprave i pribore za CNC strojeve.

Također poznaju najnovije načine korištenja računala u proizvodnim procesima (CAD/CAM tehnologija) te se samostalno služe korisničkim programima za crtanje i programiranje CNC strojeva.

Ravnatelj škole Milan Žunar izrazio je nadu da će maturanti sa svojim znanjima uspjeti pronaći posao u ovo teško vrijeme ekonomske krize.

Komentari