Ivanečki vitezovi potpisali sponzorski ugovor

Objavljeno: 06.12.2011. 14:58

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Dražen Hočuršćak

Udruga Ivanečki vitezovi potpisala je sa Zagrebačkom bankom trogodišnji ugovor o sponzorstvu koji će ovoj jedinstvenoj udruzi, osnovanoj krajem 2009. godine, omogućiti da u okviru svog djelovanja nastavi s promicanjem baštine, etike i viteštva te bankarskog poslovanja u Hrvatskoj i inozemstvu.

Ugovor je, uz nazočnost ivanečkog gradonačelnika Milorada Batinića i direktora regionalnog centra Sjeverna Hrvatska Zagrebačke banke Pavla Parata potpisan u Ivancu, u prigodnom ambijentu izložbenog prostora u kojem je u okviru manifestacije Ivanečki rudarski dani, u čiju je organizaciju uključena udruga Ivanečki vitezovi, postavljena izložba «Od rudarenja do kovanja novca». Potpisivanju Ugovora iz Zagrebačke banke među nazočnima bili su i Zagorka Mintas te Stjepan Kolednjak.

Ambijent su dodatno, obučeni u povijesne odore, upotpunili članovi Ivanečke rudarske čete i vitez ivanovac koji je se pobrinuo da škrinjica s ugovorom stigne do Ivanca.

Sredstvima dobivenima ugovorom sa Zagrebačkom bankom, čiji je iznos poslovna tajna, Udruga će nastaviti s izradom odora povijesnih postrojbi koje kao sekcije djeluju u okviru Udruge – Ivanečka rudarska četa, Vitezovi ivanovci i Ivanečki sokolovi.

- Svim  navedenim povijesnim postrojbama zajedničko je da su povijesno utemeljene i bazirane na povijesnim činjenicama - istaknuo je Boris Jagetić Daraboš,  predsjednik udruge Ivanečki vitezovi.

- Jedina smo Udruga u Hrvatskoj koja u svom sastavu ima tri povijesne postrojbe. U kratkom smo roku, kao jedinstveni simbol grada Ivanca, postali prepoznatljivi diljem Hrvatske tako da smo trenutno suočeni s mnoštvo poziva za gostovanja po čitavoj Hrvatskoj. Tu su i kontakti uspostavljeni s Mađarskom, Slovenijom i Maltom – dodao je Boris Jagetić Daraboš.

Ovom je prilikom predstavljena i internet stranica udruge Ivanečki vitezovi.

Komentari