Izaslanstvo Varaždinske županije odalo počast preminulim građanima i braniteljima

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 08.09.2015. 13:11

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:44

Foto: Varaždinska županija

Povodom Dana Varaždinske županije i Blagdana Male Gospe, županijsko izaslanstvo u kojem su bili župan Predrag Štromar, zamjenici župana Alen Kišić i Alan Košić te predsjednica Županijske skupštine Dubravka Biberdžić  položili su vijenac i zapalili svijeću kod Središnjeg križa na gradskom groblju u Varaždinu...

Time su odali počast svim preminulim građanima Varaždinske županije, ali i izrazili trajnu zahvalnost svim poginulim braniteljima s područja Županije.

Pozivajući na minutu šutnje, župan Štromar je istaknuo kako bez hrabre borbe branitelja ne bi bilo ni samostalne Hrvatske.

- S pijetetom se danas prisjećamo svih preminulih  građana te svih onih koji su svoje živote utkali u obranu naše domovine. Moramo istaknuti kako je naša Županija danas prosperitetna, naši ljudi su vrijedni, dolazi nam sve više investitora, a možemo se pohvaliti i bogatom poviješću. Sve je to stvarano godinama i na te činjenice možemo biti ponosni- rekao je župan.



Polaganju vijenca pridružili su se  i pripadnici mnogobrojnih braniteljskih udruga s područja Grada Varaždina i Varaždinske županije, a županijsko izaslanstvo je obišlo i grob pokojnog župana Marijana Mlinarića, dr.med.  te položilo aranžman i zapalilo svijeću.

Inače, jučer je u Varaždinskoj katedrali služena Sveta misa zahvalnica u čast Male Gospe, zaštitnice Varaždinske županije.

Komentari