Izložba umjetničkih djela prije aukcije na Rotary balu

Objavljeno: 07.02.2011. 15:20

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: rotary-varazdin.hr

U Galeriji starih i novih majstora na Stančićevom trgu večeras će biti otvorena izložba umjetnina koje će Rotary Club Varaždin ponuditi na aukciji koja će biti održana na 18. dobrotvornom balu za Valentinovo.

- U suradnji s Gradskim muzejom Varaždin pripremili smo izložbu na kojoj će likovna publika imati prigodu vidjeti slike koje smo odabrali za aukciju na subotnjem Rotary balu. Aukcija umjetnina tradicija je našeg bala i značajan izvor prihoda koji ćemo i ove godine namijeniti za dobrotvorne svrhe. Ukupno će biti izloženo 26 umjetnina, što je najveći broj likovnih radova koje smo ponudili na Rotary balu – istaknuo je predsjednik Rotary Cluba Varaždin Tomislav Cvetko.

Izbor likovnih djela za izložbu i aukciju napravila je kustosica Galerije Elizabeta Igrec, a publici će biti ponuđeni radovi Vilima Svečnjaka, Josipa Vanište, Vasilija Jordana, Tomislava Krizmana, Mladena Veže, Nives Kavurić – Kurtović, Dragice Cvek Jordan i Željka Kipkea.

Članovi RC Varaždin očekuju kako će posebno veliku pozornost pobuditi rad Naste Rojc, jedne od naših prvih akademski obrazovanih slikarica.

Na izložbi će biti ponuđeni i radovi mlađe generacije hrvatskih likovnih umjetnika – Miljenka Bengeza i Hrvoja Malovca, dok će varaždinske likovne umjetnike na izložbi zastupati Nenad Opačić, Vera Kuntner i Elizabeta Igrec.

Izložba će biti otvorena u 19 sati, a ulaz na izložbu je – besplatan.

Inače, dobrotvorni bal za Valentinovo središnje je godišnje događanje RC Varaždin na kojem se prikupi i više od 100.000 kuna. Do sada je novcem prikupljenim na ovoj priredbi podržan niz projekata, između ostalog i izgradnja dječjeg vrtića za hendikepiranu djecu u Varaždinu.





Komentari