Kako turistički vodiči u Varaždinu obilježavaju svoj dan?

Piše: Josip Novak

Objavljeno: 21.02.2012. 13:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Društvo turističkih vodiča i pratitelja grada Varaždina, Turistička zajednica grada Varaždina i Hrvatsko narodno kazalište danas obilježavaju svoj dan, te pozivaju Varaždince i njihove goste da u subotu postanu turisti u vlastitom gradu koji krije brojne tajne.

I ove godine Varaždin se priključuje obilježavanju Međunarodnog dana turističkih vodiča.

Naime, na inicijativu Svjetskog udruženja Društva turističkih vodiča sa sjedištem u Beču, od 1990. godine 21. veljače se obilježava kao Međunarodni dan turističkih vodiča.

Povodom svojeg dana, Društvo turističkih vodiča i pratitelja grada Varaždina, Turistička zajednica grada Varaždina i Hrvatsko narodno kazalište pozivaju Varaždince i njihove goste da postanu barem na jedan dan turisti u vlastitom gradu.

U subotu 25. veljače od 10 do 12 sati turistički vodiči povest će sve zainteresirane besplatno ulicama i trgovima grada i kroz priče i legende upoznati sa zanimljivostima Varaždina.

Osim razgleda povijesne jezgre, vodiči će po prvi puta provesti turiste kroz zgradu varaždinskog kazališta koja krije brojne anegdote i zanimljivosti.

Za razgled grada mjesto polaska grupa (svakih 15 minuta) je ispred TZG Varaždina, I. Padovca 3, između 10 i 12 sati a za razgled kazališta mjesto sastanka je ispred glavnog ulaza u istom terminu.

 

Komentari