Kampanja "Odaberi svoju školu" počinje u Ludbregu, a završava u Varaždinu

Piše: evarazdin

Objavljeno: 24.02.2012. 12:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Ove godine kampanja pod nazivom Odaberi svoju školu počinje 12. ožujka u Ludbregu, a završava 23. ožujka u Varaždinu, najavljeno je to u četvrtak u Županijskoj palači, gdje je održan radni sastanak ravnatelja osnovnih škola...

Ravnateljima se pritom obratio zamjenik župana Varaždinske županije Milan Pavleković koji je najavio ovogodišnju kampanju za upise u prvi razred srednjih škola te u ime Varaždinske županije zamolio sve prošlogodišnje domaćine da i ove godine prihvate domaćinstvo.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek nadovezao se te istaknuo kako je svima u interesu da informacija dođe do svakog učenika i roditelja

- Prošle godine je osnovnu školu završilo 2.009 učenika, a bilo je osigurano 2.492 upisnih mjesta. Ukupno je bilo upisanih 2.213 učenika što znači da je oko dvjestotinjak učenika s područja drugih županija upisalo naše srednje škole - podsjetio je Huđek te zahvalio partnerima koji i ove godine podržavaju kampanju 'Odaberi svoju školu', Hrvatskoj gospodarskoj komori, Obrtničkoj komori, Hrvatskom zavodu za zapošljavanje i tvrtki Zagorje Tehnobeton.

U okviru kolegija pročelnica Upravnog odjela za financije i javnu nabavu Klaudija Brezovec prisutnima je pojasnila što znači primjena novih fiskalnih pravila. Pritom je istaknula kako se svi moraju ravnati po novom fiskalnom zakonu, odnosno kako svaki korisnik proračunskih sredstava treba dati izjavu o fiskalnoj odgovornosti jer se na taj način želi uvesti red u korištenje proračunskog novca.

- Budući da su i škole korisnici proračunskih sredstava, svi vi koji ste na čelu škola morate potpisati izjavu o fiskalnoj odgovornosti kojom jamčite da na pravedan i savjestan način rukovodite školama - pojasnila je ravnateljima pročelnica Brezovec.

Pročelnik Miroslav Huđek nazočne je ravnatelje upoznao s programom energetske učinkovitosti koje provodi Varaždinska županija.

-Varaždinska županija je potpisala sporazum s UNDP-om oko uvođenja koncepta „Zelenog ureda“ u osnovne i srednje škole Varaždinske županije. Za provođenje programa UNDP je otvorio i privremeni ured u prostorima Županije - rekao je pročelnik te podsjetio kako je Varaždinska županija još 2004. godine započela s programom energetske učinkovitosti, da bi 2008. godine tom programu pridodala i program održive gradnje, a 2012. godine je započela s obnovljivim energijama.

Prisutnim ravnateljima se obratio i koordinator na projektu energetska učinkovitost UNDP-ja Mladen Antolić istaknuvši kako je Varaždinska županija pokazala najbolje namjere da se sve više uključuje u projekte energetske učinkovitosti te kako zajedno s UNDP-jem ima isti cilj, a to je smanjiti utrošak energije, a kroz to i materijalne troškove.

Komentari