sastanak hrvatskih kirurga

Predsjednik Hrvatskog kirurškog društva: 'Varaždinska bolnica jedna je od najjačih kirurških ustanova u Hrvatskoj'

Objavljeno: 04.12.2018. 14:17

Zadnja izmjena: 04.12.2018. 14:41

Članovi Hrvatskog kirurškog društva i Službe za kirurške bolesti Opće bolnice Varaždin održali su sastanak u palači Herzer gdje su varaždinski kirurzi predstavili FLOT protokol u liječenju raka jednjaka, kardije, želuca, zatim transanalnu mikroinvazivnu kirurgiju (TAMIS), 15 godina MDT-a (multidisciplinarnog tima) u liječenju tumora probavnog trakta te operacijsko liječenje karotidne bolesti

Predsjednik Hrvatskog kirurškog društva prof. dr. sc. Mario Zovak naglasio je da je varaždinska bolnica tradicionalno jedna od najjačih kirurških ustanova u Hrvatskoj koja prati trendove svjetske kirurgije. 

Okupljenim kirurzima obratili su se varaždinski župan Radimir Čačić, gradonačelnik, Ivan Čehok te saborski zastupnik Anđelko Stričak. Župan Čačić tom je prilikom istaknuo posebnost kirurške struke u kojoj rade stručnjaci koji odluke donose u sekundi te rekao da je odlična odluka hrvatskih kirurga da se nađu u Varaždinu i Varaždinskoj županiji, gdje se puno ulaže u zdravstvo. Podsjetio je na projekte energetske obnove objekata u krugu varaždinske bolnice te izgradnje dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije.

Gradonačelnik Čehok naglasio je da Grad nema formalne nadležnosti, ali da odlično surađuje s Općom bolnicom i ravnateljem, a posljednji primjer je osiguravanje stanova za liječnike i taj model se nastavlja. Spomenuo je i pomoć u financiranju školovanja liječnika u Hrvatskoj i inozemstvu kako bi njihova znanja i vještine bili na korist građanima. 

- Nedavno smo obilježili 120 godina bolnice, a tu je gotovo 100 godine kirurgije. Ponosan sam što radim u bolnici u kojoj radi puno vrsnih liječnika. Moram istaknuti podršku lokalne zajednice u ulaganju u ljude. Imamo 40 liječnika na kirurgiji, 23 specijalista i 17 specijalizanata. Danas imamo razvijenu subspecijalističku službu, s pet odjela, veliki sustav koji pokriva sva područja kirurgije - rekao je ravnatelj Opće bolnice Varaždin Nenad Kudelić.

 

 

Komentari