Komemoracija za žrtve poratnih stradanja na području Dravske šume u Varaždinu

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 25.10.2015. 10:12

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: DZOGRP

Povodom blagdana Svih Svetih, kod Spomen križa na grobištu Dravska šuma u produžetku Kumičićeve ulice u petak, 30- listopada s početkom u 10 sati bit će održana komemoracija i molitva za žrtve poratnih stradanja na području Dravske šume u Varaždinu...  

Nakon polaganja  vijenaca i paljenja svijeća bit će održana molitva koju će predvoditi preč. Mijo Horvat, župnik   župe Sv. Fabijana i Sebastijana.         

Podsjećamao, kao trajni znak sjećanja i spomena na žrtve poratnih likvidacija na području Dravske šume spomen križ je u subotu 19. lipnja 2004. godine blagoslovio mons. Marko Culej, prvi varaždinski biskup.

Svijeće će se u petak zapaliti i u spomen na žrtve čija su tijela tih proljetnih i ljetnih mjeseci 1945. godine nošena valovima rijeke Drave tražila posljednju postaju u kojoj će počinuti, kao i za žrtve ratova i progona totalitarnih ideologija.   

- Smatramo da svaki čovjek ima pravo na život, a samim time i pravo na dostojan pokop i grob, bez obzira na njegovo političko, vjersko i nacionalno opredjeljenje. Kako vjerujemo da dijelite naše mišljenje pozivamo Vas da nam se priključite u odavanju počasti žrtvama kojima je to pravo desetljećima uskraćivano i prešućivano – ističe Franjo Talan, predsjednik Društva  za obilježavanje grobišta  ratnih i poratnih žrtava.

Komentari