Kreće prvi seminar Demokracije za 5!

Objavljeno: 22.03.2011. 12:20

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: -

Savjet mladih Varaždinske županije te udruge ZUM, Domaći, Nezavisna udruga mladih, Centar za neformalnu edukaciju mladih - Kreatori ne Konzumatori i Klub mladih Bršadin pozivaju te na sudjelovanje u projektu “Demokracija za 5!” sa svrhom povećanja intenziteta i kvalitete angažmana mladih u praćenju provedbe politike za mlade kroz razmjenu iskustava, povećanja znanja, kompetencija i vještina putem izgradnje neformalne zagovaračke policy mreže.

Sudjelovanje u spomenutom projektu obuhvaća sudjelovanje na seminaru “Utjecaj europske dimenzije na razvoj nacionalne, regionalne i lokalne politike za mlade”; izradu dokumenta s preporukama za unaprjeđenje lokalnih politika za mlade na kojima ćeš raditi pomoću znanja i vještina stečenih na seminaru, a uz mentorsku podršku voditelja/ica projekta kao i sudjelovanje na konferenciji u Osijeku s ciljem istraživanja izazova i mogućnosti s kojima se susreću mladi u razvoju politike za mlade.

Ovim te putem, gore navedene organizacije, pozivaju na seminar “Utjecaj europske dimenzije na razvoj nacionalne, regionalne i lokalne politike za mlade” koji će se održati od 14. do 17. travnja 2011. u Istarskoj županiji, a više informacija o uvjetima i načinu prijave pronađi na stranicama Varaždinske županije.

Cilj seminara jest osnažiti mlade u području aktivnog građanskog angažmana kroz razmjenu iskustva i znanja te izgraditi njihovu stručnost kako bi bili sposobni zagovarati razvoj lokalnih politika za mlade.

Seminar je namijenjen mladima u dobi od 15 do 30 godina, aktivnima u Istarskoj, Karlovačkoj, Varaždinskoj, Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji, kroz formalni ili neformalni oblik angažmana: incijative, udruge, klubovi mladih, savjeti mladih, učenička vijeća, pomlaci političkih stranaka i drugih organiziranih struktura mladih i za mlade. Iz svake županije na seminaru može sudjelovati 5 mladih osoba.


Komentari