Krenula radionica KreraTIVA u Centru za mlade grada Varaždina

Objavljeno: 25.01.2015. 18:52

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: CZM Varaždin

U prostoru Centra za mlade grada Varaždina 22. siječnja održana je prva u nizu radionica pod nazivom KREeraTIVA u organizaciji varaždinske udruge Era slobodnih ruku.

Na radionici su sudionici/e mogli naučiti kako izraditi popularni ''coflek''. Radionicu je vodila članica udruge Jelena Buhanec a sudjelovalo je 20-ak mladih.

Cilj radionice je bio naučiti nešto novo, kako bi svatko tko u njoj sudjeluje upozna i izrazi svoju kreativnu stranu. Nadalje, izazov je navesti mlade s područja Varaždina da se angažiraju na izradi različitih kreativnih predmeta tradicionalnim tehnikama.

Svrha ciklusa radionica udruge Era slobodnih ruku je kreativno i smisleno provođenje slobodnog vremena mladih te njihovo povezivanje s prostorom Centra za mlade.

Centar za mlade Grada Varaždina (dio prostora bivšeg Doma željezničara) nedavno je uređen prostor koji je Grad Varaždin, putem Savjeta mladih Grada Varaždina dao na korištenje mladima u svrhu kvalitetnog i smislenog provođenja slobodnog vremena, što dosad u ovom obliku u Varaždinu nije postojalo.

Uvjet za korištenje je odgovornost samih mladih za uređenje prostora te osmišljavanje sadržaja od njihova interesa. U posljednje vrijeme, sve veći broj mladih aktivno se uključuje u volonterske akcije koje će prostorije dovesti u stanje prilagođeno njihovim željama i potrebama.

Organizatori, udruge mladih i za mlade pozivaju sve zainteresirane da se priključe nadolazećim akcijama i programima koji se redovito najavljuju na facebook stranicama Centra za mlade grada Varaždina.

Komentari