svjetski prepoznatljiva

FOTO Lepoglava će osvanuti na naslovnici 'Merdijana', a dolazi i agencija koja dovodi indijske turiste

Objavljeno: 04.01.2018. 08:35

Zadnja izmjena: 04.01.2018. 08:49

„Know India“ naziv je seminara koji svake godine organizira Veleposlanstvo Indije u Hrvatskoj kojemu je cilj predstaviti nove mogućnosti turističke razmjene između Indije i Lepoglave koja će izaći i na naslovnici jubilarnog 'Meridijana', a dolaze i indijski turisti.

Seminar u formi konferencije na jednom mjestu okuplja turističke djelatnike i predstavnike iz domene turizma koji s jedne strane rade na analizi postojećih i novih trendova turističke razmjene između naših zemalja kako bi se najbolje iskoristile zajedničke mogućnosti suradnje, a s druge strane predstavljaju i neke dosad skrivene lokacije kojima se Hrvatska i Indija predstavljaju jedna drugoj. Upravo jedna takva lokacija bila je Lepoglava.

O Lepoglavi je na samom otvorenju konferencije na poziv Njegove Ekselencije Veleposlanika Sandeepa Kumara govorio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač.

- Nismo mi turistička destinacija, ali lepoglavska povijest i UNESCOva kulturna baština o kojoj sam govorio dovoljni su magnet za Indijce koji imaju dvoznamenkaste UNESCO destinacije i znaju cijeniti ovo vrijedno svjetsko priznanje Lepoglavi. Upravo je UNESCO onaj dio Lepoglave koji interesira profesionalce u turizmu koji nam mogu pomoći u promociji našeg grada – kazao je Kovač

Da ne ostane samo na druženju pobrinuli su se svi zajedno što znači da će Lepoglava izaći na naslovnici popularnog časopisa „Meridijani“ u jubilarnom 200. izdanju, ali i na čak 16 stranica u samom časopisu, a krajem siječnja nam u Lepoglavu dolazi specijalizirana agencija koja u Hrvatsku dovodi turističke grupe iz Indije.

Ako znamo kako se broj turista koji dolaze u Hrvatsku povećava svake godine, ovo je dobra prilika da se na jednom specijaliziranom mjestu predstavi Lepoglava koja uz svoju, zajedno s ponudom Turističke zajednice Varaždinske županije može biti zanimljiva gostima iz tog dijela svijeta.

 

Komentari