Listopad je bio mjesec zdrave hrane u Gospodarskoj školi

Objavljeno: 03.11.2011. 17:28

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Varaždinska županija

U varaždinskoj se Gospodarskoj školi cijelog listopada jelo zdravo. Raznim je aktivnostima i događanjima, naime, realiziran projekt Mjesec zdrave hrane kojeg su osmislile profesorice iz Vijeća prirodne grupe predmeta, a obuhvatio je sve učenike i profesore.

Kroz edukativne listiće i prigodno uređene panoe u prostoru škole, obilježeni su tjedan mlijeka, vegetarijanstva, zdrave prehrane te tjedan voća i povrća.

Profesorica Dubravka Kunić za učenike je i djelatnika škole u školskoj knjižnici održala zanimljivo i poticajno predavanje o vegetarijanstvu i vegetarijanskoj prehrani, a učenici kuhari i njihovi nastavnici pokazali su kako nastaju pizze, klipići, te raznovrsni kolači od kraljice voća – jabuke.

Projekt Mjesec zdrave hrane u Gospodarskoj školi završio je malim zdravim obrokom koji je serviran za sve učenike i djelatnike u holu škole.

Kako bi ova akcija, osim edukativnih sadržaja imala i onaj humanitarni, učenici su svakoga tjedna prikupljali raznoliku hranu za potrebe Caritasove kuhinje.

U školskom je praktikumu  povodom Međunarodnog dana kuhara održana kuharska prezentacija "Održivi razvoj kuhinje".

U organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza održali su je vrsni hrvatski kuhari Marija Denžić i Željko Bešenić iz hotela Minerva te Božena Pijanec iz varaždinske Opće bolnice. Učenici kuhari Gospodarske škole tom su prilikom od iskusnih kolega mogli mnogo naučiti.

Komentari