U varaždinskoj se Gospodarskoj školi cijelog listopada jelo zdravo. Raznim je aktivnostima i događanjima, naime, realiziran projekt Mjesec zdrave hrane kojeg su osmislile profesorice iz Vijeća prirodne grupe predmeta, a obuhvatio je sve učenike i profesore.
Kroz edukativne listiće i prigodno uređene panoe u prostoru škole, obilježeni su tjedan mlijeka, vegetarijanstva, zdrave prehrane te tjedan voća i povrća.
Profesorica Dubravka Kunić za učenike je i djelatnika škole u školskoj knjižnici održala zanimljivo i poticajno predavanje o vegetarijanstvu i vegetarijanskoj prehrani, a učenici kuhari i njihovi nastavnici pokazali su kako nastaju pizze, klipići, te raznovrsni kolači od kraljice voća – jabuke.
Projekt Mjesec zdrave hrane u Gospodarskoj školi završio je malim zdravim obrokom koji je serviran za sve učenike i djelatnike u holu škole.
Kako bi ova akcija, osim edukativnih sadržaja imala i onaj humanitarni, učenici su svakoga tjedna prikupljali raznoliku hranu za potrebe Caritasove kuhinje.
U školskom je praktikumu povodom Međunarodnog dana kuhara održana kuharska prezentacija "Održivi razvoj kuhinje".
U organizaciji Hrvatskog kuharskog saveza održali su je vrsni hrvatski kuhari Marija Denžić i Željko Bešenić iz hotela Minerva te Božena Pijanec iz varaždinske Opće bolnice. Učenici kuhari Gospodarske škole tom su prilikom od iskusnih kolega mogli mnogo naučiti.
Komentari