Livija Faić: Šire se laži, nisam se ni javila na natječaj za direktora Vartopa

Objavljeno: 09.01.2015. 10:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Facebook

Ovih dana završio je rok prijave na natječaj za direktora gradske tvrtke Vartop, što ga je Grad Varaždin raspisao još krajem studenog 2014. godine da bi ga polovicom prosinca poništio pa ponovno raspisao 30. prosinca 2014. godine.

Zbog poništavanja prvotnog natječaja koji je bio izrazito usko definiran, ali i poprilično nedefiniranih stručnih zahtjeva i spreme, u varaždinskim kuloarima pojavile su se glasine kako se mjesto direktora gradske tvrtke Vartop namješta zbog političkog kadroviranja.

>> Prijave još samo danas: Imate 5 godina staža i 3 godine faksa? Postanite direktor VARTOPA

Namještanje natječaja sve se češće počelo vezati uz mladu SDP-ovku Liviju Faić, predsjednicu Foruma žena SDP-a Varaždinske županije. Na upit namješta li joj se doista mjesto direktorice Vartopa, Faić je oštro demantirala takve navode.

Ovakve lažne glasine kojima raspolažete i koje nažalost kruže medijskim i javnim prostorom, očito su ciljano namijenjene nanošenju štete meni i mojoj stranci s obzirom da sam predsjednica Foruma žena SDP-a Varaždinske županije – odgovorila je Faić.

Kako kaže, navedene glasine su namjerne laži i nanošenje štete, jer se na spomenuti natječaj nije ni javila.

Jer kako drugačije te glasine nazvati nego kao namjerne laži i nanošenje štete, jer činjenica (naravno, provjerljiva!) je da niti sam se javila, a niti planirala javiti na natječaj za direktora Vartopa budući da imam sasvim druge planove u svom poslovnom životu. Samim time, molim da i vi i cjelokupna javnost prosudi ozbiljnost i točnost takvih glasina. Kako se može nešto namjestiti nekome tko se uopće nije javio na natječaj – odgovorila je Livija Faić, predsjednica Foruma žena SDP-a Varaždinske županije.

U namještanje natječaja ne vjeruju ni varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, ni predsjednik županijskog SDP-a i saborski zastupnik Mario Habek. Habuš tvrdi kako mu je ovo prvi glas o namještanju spomenutog natječaja, dok Habek nije ni znao da je natječaj raspisan.

Nemam pojma o tom natječaju. Ja ne kadroviram ni po Gradu ni po Županiji. Iskreno, nisam ni znao da je taj natječaj raspisan, a kamoli da se namješta nekome iz redova SDP-a – bio je kratak Habek.

Međutim, kako nam je rekao nezavisni varaždinski gradski vijećnik Zlatan Avar, namještanje natječaja ne bi ga iznenadilo.

Moram priznati da nisam čuo glasine o tome da se natječaj nekome namješta. No, s obzirom na to da je prvotni natječaj poništen, a u drugom su promijenjeni uvjeti, ne isključujem tu mogućnost. Sve je moguće jer je stranačkog kadroviranja bilo i prije. Ja sam uvijek dosta sumnjičav kada se mijenjaju uvjeti natječaja – komentirao je Zlatan Avar.

Komentari