Logopedsko savjetovalište u Lepoglavi

Objavljeno: 14.01.2011. 08:36

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: Ilustracija

U suradnji s Obiteljskim centrom Varaždin, Grad Lepoglava ovih će dana započeti na realizaciji projekta logopedskog savjetovališta u Lepoglavi te projekata „Igrom do slova" u dječjem vrtiću Lepoglava i „Čitam za 5“ u osnovnim školama na području Grada.

Individualni i grupni rad provodit će se jednom tjedno s djecom koja imaju  određene poteškoće u govorno-glasovno-jezičnoj komunikaciji i poteškoće u čitanju i pisanju. Projekt „Igrom do slova“ ima za primarni cilj pripremu djece za školu, a sekundarni cilj je prevencija i uklanjanje mogućih budućih teškoća usvajanja školskog programa. Programom će obuhvatiti djecu predškolske dobi koju će odgajateljice identificirati kao djecu s mogućim teškoćama usvajanja školskih sadržaja, a čiji će pristanak na uključivanje u program odobriti sami roditelji.
U projekt „Čitam za 5“ biti će uključeni učenici koji imaju određene poteškoće u čitanju i pisanju te su dijagnostički obrađena od strane logopedinje. Taj projekt ima za cilj pomoći djeci koji polaze 2. i 3. razred osnovne škole da savladaju poteškoće u čitanju i pisanju, odnosno na taj način prevenirati će se pojava disleksije i disgrafije kod te djece.

Ukupna vrijednost spomenutih projekata je 12 tisuća kuna, a provodit  će se kontinuirano od veljače do lipnja  u intervalima jedanput tjedno.


lepoglava.net



Komentari