Mesek podnio ostavku s funkcije predsjednika UV JUGS-a, Habuš iznenađen

Objavljeno: 08.01.2015. 12:31

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Marijan Mesek, dosadašnji predsjednik Upravnog vijeća Javne ustanove Gradski stanovi podnio je 31. prosinca 2014. godine ostavku s navedene funkcije.

U kratkom telefonskom razgovoru Mesek nam je potvrdio da je podnio ostavku te naglasio kako se osjeća dobro jer je ipak riješio dva najveća problema, smjenu ravnatelja JUGS-a i useljenje u stanove.

- Osjećam se dobro jer sam uspio riješiti dva najveća problema. Ljudi su konačno uselili u stanove, a to mi je bio i cilj. Također, smjenili smo dosadašnjeg ravnatelja Vladimira Kukeca. Kukec je smjenjen regularno, zakonskim putem. Njegovi uvjeti nisu prihvaćeni, međutim ima se pravo žaliti - rekao je Mesek.

Gradonačelnik Goran Habuš iznenađen je Mesekovom ostavkom i odbacuje optužbe da je Grad Varaždin kao osnivač JUGS-a odgovoran za loše stanje u ustanovi.

- Iznenađen sam Mesekovom ostavkom i ne znam zašto ju je podnio jer si je u posljednja dva mjeseca dao dosta truda da se riješi problem ravnatelja i useljenja u stanove. Upravo provjeravam ostaje li on i dalje član Upravnog vijeća, ako je podnio ostavku s funkcije predsjednika. Ne znam, ali okidač njegove ostavke možda je bilo moje inzistiranje da se ravnatelju Kukecu da izvanredan otkaz. Na optužbe da nije moguć rad prema statutu mogu samo reći da je Grad osnivač JUGS-a i kao takav ima pravo i interes da se konzultira s Upravnim vijećem oko važnih odluka - rekao je gradonačelnik Habuš.

Mesekovo obrazloženje ostavke, prema kojemu smatra da će mu rad biti otežan i onemogućen zbog osnivača ustanove Grada Varaždina, prenosimo u cjelosti:

Grad Varaždin kao osnivač javne ustanove "Gradski stanovi"  u dosadašnjem radu i postupanju u pogledu rada i funkcioniranja JUGSA  većim dijelom je uzrokovao nastalu lošu situaciju ustanove. Sve veće odluke oko poslovanja ustanove donose se i provode uz prethodnu suglasnost osnivača koji u dosadašnjem postupanju nije vodio dovoljno računa o dobrobiti ustanove. Samim time bilo je onemogućeno, kako dosadašnjem tako i postojećem Upravnom vijeću upravljanje ustanovom sukladno Statutu i sukladno dobrom gospodarstveniku. Kao predsjednik Upravnog vijeća smatram da je postojeći saziv  napravio  jako puno u pogledu poboljšanja stanja ustanove kao i u pogledu kupaca stanova koji su nosili najveći teret donedavnog lošeg upravljanja. Smatram da će ovakvim odnosom osnivača, kao i nedovoljno definiranom zakonskom regulativom  kojom ustanova treba funkcionirati i dalje biti onemogućeno normalno upravljanje Upravnog vijeća JUGSOM. Kao predsjednik  Upravnog vijeća smatram da će mi rad i dalje biti otežan i onemogućen da upravljam  na način dobrog i savjesnog gospodarstvenika kao i da upravljam sukladno obvezama iz Statuta te stoga podnosim ostavku na predmetnu funkciju.

Komentari