goruća tema

Martinčević Habušu: "Mislim da ste sad malo pretjerali, svi drugi su vam krivi"

Objavljeno: 13.06.2016. 12:47

Zadnja izmjena: 13.06.2016. 13:21

Na aktualnom satu 25. Sjednice Gradskog vijeća raspravljalo se o tome koji su konkretni planovi te sljedeći koraci za sanaciju baliranog otpada. Podsjetimo, Grad Varaždin je spreman tužiti Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Ministarstvo zaštite okoliša i prirode jer u tri godine nisu osigurali potreban novac za rješavanje problema bala smeća u Brezju.

Vijećnica Martinčević nije bila zadovoljna obrazloženjem gradonačelnika o konkretnim planovima za sanaciju te je komentirala:  - Mislim da ste sad malo pretjerali. Tri ministra, tri direktora Fonda, Državna komisija za javnu nabavu, Visoki upravni sud, Čačić... Svi su krivi. Idemo vidjeti je li možda mrvicu problem u tome na koji ste način raspisali koncesiju."

Na pitanje koje je postavila Martinčević,  nadovezali su se i vijećnici  Avar i Bunić, tražeći podatke o koncesiji. Habuš je objasnio kako je sastavljen pravni tim koji je slao dopise Ministarstvu i Fondu te tražio sastanak, koji na kraju nikad nisu dobili. I dalje stoji iza namjere da se stvar riješi sudskim putem, ako drugačije ne bude moguće.

- "Jedino moguće rješenje u ovom trenutku je ispregovarati povoljne uvjete s koncesionarom, zadužiti se kao Grad kod HBOR-a, da sami riješimo problem smeća te nastaviti razgovor s Fondom i čekati da nas retroaktivno sufinancira. Ako ne bude išlo mirnim putem, tužit ćemo Fond za diskriminatorni odnos prema Gradu i stanovnicima." - obrazložio je Habuš. 

Komentari